7 aprilie 2013 – Ziua Mondială a Sănătăţii

Ziua de 7 aprilie este ziua în care sărbătorim lucrul cel mai de preț pentru viața noastră, sănătatea. În toate filialele Ordinului Asistenților Medicali din România această sărbătoare este omagiată pe măsura importanței ei. Ce ne-am mai dori noi, cei care veghem la sănătatea populației? Ca oamenii să înțeleagă și să prețuiască această zi la adevărata ei însemnătate.

Să nu fie doar o zi pe care unii o folosesc doar pentru paradă, să nu fie doar un punct din agenda încărcată de lucru a unora, ci o zi de care să ne bucurăm cu toții așa cum de altfel ne preocupăm de alte mari sărbători ale existenței noastre.

Ziua Sănătății din acest an are ca temă- stabilită de Organizația Mondială a Sănătății- “Tensiunea arterială sub control”.

Cercetările și statisticile ne dovedesc că acesta este un punct nevralgic, un aspect căruia ar trebui să-i acordăm mai multă importanță.Ordinul Asistenților Medicali își dorește și se preocupă susținut ca toți cei pe care organizația îi reprezintă- asistenți medicali, moașe, asistenți medicali generaliști- să ofere tuturor cetățenilor servicii medicale de calitate, să se preocupe de sănătatea publică și să susțină, implicit, un stil de viață sănătos.