Alegeri suplimentare la Ordin

Din luna ianuarie Birourile Judeţene ale Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi Biroul Executiv al organizaţiei vor avea încă un vicepreşedinte. De asemenea, în componenţa Biroului Executiv va fi ales şi un preşedinte de onoare.

Conform Ordonanţei de urgenţă Nr. 144 din 28 octombrie 2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Birourile Judeţene şi cel la nivel naţional includ trei vicepreşedinţi, respectiv patru vicepreşedinţi. Alegerile organizate la sfârşitul anului trecut au respectat prevederile Legii 307/2004, care stipula că în aceste organe de conducere sunt aleşi doi, respectiv trei vicepreşedinţi.

Noua Ordonanţă prevede organizarea unei noi sesiuni de alegeri pentru completarea numărului de vicepreşedinţi şi alegerea preşedintelui de onoare în termen de maximum 60 de zile de la publicarea Ordonanţei, astfel încât, până la sfârşitul lunii ianuarie, vor fi aleşi câte un vicepreşedinte în fiecare filială, un vicepreşedinte la nivel naţional şi un preşedinte de onoare.
În perioada 9-16 ianuarie va avea loc alegerea vicepreşedintelui la fiecare filială, iar pe data de 23 ianuarie a vicepreşedintelui Biroului Executiv.