Ce definește un asistent medical de succes?

heading-nurseUn asistent medical de succes este definit de faptul că este bine plătit? Sau poate că este considerat o persoana cheie din secția unde lucrează? 

Studiind asistenții care sunt recunoscuți ca fiind valoroși atât de pacienți, cât și de echipa din care fac parte, am identificat câteva din comportamentele asistenților medicali de succes. Cele 6 trăsături prezentate pot fi privite atât ca  sfaturi pentru îmbunătățire cât și ca un instrument de autoevaluare:

1. Urmați pașii corecți și necesari pentru îngrijirea fiecărui pacient.

Asistenții medicali nu ar trebui să omită pașii corespunzători întregului procesul de îngrijire doar pentru că vor să îl grăbească. Un asistent medical de succes va fi primul care are curajul de a corecta un alt coleg care ar proceda în această manieră, pentru că acesta să-și reamintească de siguranța pacienților lor, care va fi pusă în pericol dacă un singur pas este omis.

2. Fiți punctuali!

Asistenții medicali de succes știu că fiecare minut poate face o diferență majoră pentru viața pacientului lor. Punctualitatea este o necesitate în procesul de recuperarea al pacienților, astfel nici măcar un cataclism nu îi poate împiedica să nu ajungă la timp.

3. Oferiți atenție fiecărui detaliu.

Nici cel mai mic detaliu nu le scapă asistenților: nici mizeria din colț, nici tubulaturile învechite sau alte instrumente care nu se regăsesc la locul lor. Suntem siguri că nu le scapă nici dezordinea din propria casă, informând familia că această atenție excesivă este un defect profesional.

4. Dați dovadă de calmitate și răbdare.

Cei mai mulți dintre asistenții de succes își execută îndatoririle într-un mod foarte calm. Graba nu le este caracteristică. Indiferent de cât de haotică ar putea ajunge situația, ei reacționează pozitiv, într-un mod relaxat și cu un zâmbet larg care oferă siguranță.

5. Învățați mereu lucruri noi.

Fiecare zi este o oportunitate grozavă pentru a învăța lucruri noi, iată cum gândesc asistenții de top. Ei nu consideră că a fi asistent medical pentru o lungă perioadă de timp sau de a lucra în diferite secții este de ajuns pentru ei. Acești asistenți sunt mereu dornici de a dobândi idei noi de la co-asistente medicale, în special de la cele noi, pentru a-și reactualiza informația.De asemenea, educația medicală continuă este o prioritate pentru cariera lor.

6. Rezervați-vă timp pentru a face voluntariat.

Dacă pentru alți asistenți medicali nu le este suficientă o zi pentru a-și îndeplini responsabilitățile, un asistent medical de primă linie își face întotdeauna timp și pentru a da o mână de ajutor pentru alte cauze pe care le susține.

Toate asistentele de succes se vor remarca în mediul în care activează. Datorită perseverenței lor, dedicării și efortului pe care îl depun ele devin o figură importantă în destinul fiecărui pacient. Dacă te numeri printre ei, dă share articolului și altor asistenți care ar putea profita de informațiile prezentate în mai sus.

Articol preluat și tradus de pe http://www.nursingguide.ph/

2 sugestii pentru “Ce definește un asistent medical de succes?

 1. Muresan Rodica Maria

  7.Parerea pacientilor conteaza pentru activitatea mea.Aplicarea de chestionare care sa evalueze prestatia mea ca sistent medical si remedierea deficientelor constatate.Succesul inseamna sa iti asumi si lipsurile care se pot remedia.

  Reply
  1. Adriana Carnu Post author

   Vă mulțumim pentru completarea valoroasă, într-adevăr feedback-ul pacienților este extrem de important, precum și încorporarea acestuia.

   Reply

Opinia ta conteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *