Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Asistenții medicali solicită autorităților crearea unor medii de lucru sigure pentru îngrijirea pacienților care suferă de boala Ebola

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 05 Noiembrie 2014

Concluzii ale summitului internațional de nivel înalt pe tema Ebola

Geneva, Elveția și Madrid, Spania, 30 Octombrie 2014 – La un summit de nivel înalt organizat în data de 27-28 octombrie, pe tema  “Asistența medicală și virusul Ebola” organizat de către Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) și Consiliul Spaniol de Asistență medicală (CGE), asistenții medicali au solicitat autorităților crearea unor medii de lucru sigure pentru profesioniștii din domeniul sanitar, ca și condiție obligatorie pentru furnizarea de îngrijiri pacienților care suferă de Ebola.

Participanții la summit au analizat situația de la nivel global și au împărtășit experiențe, lecții ce trebuie învățate și modificări ce ar putea fi introduse, pentru a minimiza riscul asociat cu îngrijirea și tratamentul persoanelor infectate.

Întâlnirea a reunit reprezentanți ai  ICN, CGE, Federația Europeană de Asistenți Medicali, Public Services International, Médécins Sans Frontières, membri ai uniunilor spaniole de asistență medicală, delegați ai țărilor europene și africane în care au fost tratați pacienți cu Ebola, și asistenți medicali experți în îngrijirea directă a pacienților cu Ebola.

“Asistenții medicali sunt esențiali în a face față acestei crize și, în același timp, sunt supuși unui mare risc” a declarat David Benton, Directorul Executiv ICN.  “Instruirea asistenților medicali și stabilirea unor protocoale de îngrijire a pacienților cu Ebola au fost,  până acum, fragmentate. Această întâlnire va garanta obținerea unei imagini complete de la cei care știu de ce este nevoie. Abia după aceea vom putea stabili ghiduri clare pentru asistenți medicali și vom putea garanta că pacienții primesc îngrijirea de calitate de care au nevoie într-un mediu sigur și protejat.”

După ce a ascultat declarațiile tuturor experților, Președintele Consiliului Spaniol de Asistență Medicală (Consejo General de Enfermería), Máximo González Jurado, a declarat că “Tema acestui summit este ‘zero toleranță’.  De asemenea, a subliniat faptulă că “în astfel de cazuri transparența este fundamentală, întrucât este ceea ce ne face să învățăm și este singura modalitatea de a trece prin această criză”.

Summitul a început cu prezentări și discuții ale reprezentaților diverselor țări și organizații internaționale, pe tema îngrijirii pacienților care suferă de Ebola. Acestea au fost urmate de o sesiune de propuneri de standarde pentru programele de educație și formare pentru personalul medical. În cea de-a doua zi a summitului, au fost stabiliți factorii esențiali ce urmează a fi inclusi și protocoalele și procedurile pentru îngrijirea celor care suferă de boala Ebola sau sunt suspecți de acest virus. Summitul s-a încheiat cu acordul de a:

  • Elabora programe de formare care garantează competența și care vor fi acreditate la nivel internațional de către ICN
  • Crea o platform de informare centralizată pentru a obține toate informațiile privind profesia de asistent medical și boala Ebola
  • Se solicita participarea activă a asistenților medicali de la nivel decizional în ceea ce privește prevenirea și îngrijirea pacienților cu Ebola.

Asistenții medicali se află printre persoanele expuse celui mai mare risc de a fi infectați cu virusul Ebola. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, un total de 443 de profesioniști din domeniul sanitar au fost infectați și 244 au decedat.  Infecțiile cu virusul Ebola în rândul personalului medical pot avea efecte devastatoare asupra sistemelor de sănătate, inclusiv închiderea spitalelor, epuizarea forței de muncă atât de necesară și lipsa de încredere în sistemul de sănătate.

Puteți găsi mai multe informații la adresa:  www.icn.ch/news/ebola/

Pentru mai multe informații  media@icn.ch

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.