Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Asistenţii medicali vor lucra după proceduri

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 17 Martie 2012

Procedurile asistenţilor medicali generalişti au fost aprobate de Consiliul Naţional la Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România în şedinţa din luna martie 2010. Elaborarea acestora a început anul trecut, iar documentul a fost revizuit, modificat şi completat de patru ori, în funcţie de propunerile şi sugestiile filialelor organizaţiei.
Procedurile vor fi integrate în Protocoalele elaborate de fiecare unitate medicală, în baza Ghidurilor de practică aprobate de Ministerul Sănătăţii. Vicepreşedintele Ordinului, Daniela Butoi, responsabil de Departamentul profesional ştiinţific, menţionează: “Membrii Consiliului Naţional consideră că este absolut necesar ca la elaborarea protocoalelor la nivelul unităţilor medicale să participe şi asistenţii medicali, ei fiind parte integrantă a echipei. Este aboslut necesar ca aceste Protocoale să existe, deoarece ele au rolul de a standardiza practica medicală şi de îngrijiri la nivelul fiecărei unităţi, reprezentând, în acelaşi timp, un indicator de calitate. Protocoalele au şi rolul de a ghida acitivitatea asistenţilor medicali, astfel încât să îi protejeze de eventuale culpe profesionale, iar pentru Comisiile de etică ale Ordinului vor reprezenta un şablon în judecarea sesizărilor şi a reclamaţiilor. Fiecare specialitate va avea până la sfârşitul anului 2010 proceduri proprii, dar procesul de elaborare a procedurilor este unul continuu, astfel încât acestea vor fi revizuite periodic, în funcţie de progresul tehnic sau material în domeniu. Este important să primim reacţiile colegilor noştri care utilizează procedurile în mod curent, mai ales că este pentru prima dată în România când sunt formulate astfel de documente. Procedurile vor fi afişate pe siteul Ordinului, astfel încât asistenţii medicali să ne poată transmite eventuale propuneri de modificare sau completare a acestora ”.
Procedurile elaborate de OAMGMAMR vor fi transmise Ministerului Sănătăţii pentru a fi avizate şi apoi vor fi postate pe siteul www.oamr.ro.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.