Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Clarificări pentru asistenții medicali din DSP

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 17 Septembrie 2011

Consiliul Naţional al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a emis o Hotărâre pentru a clarifica situația asistenților medicali angajați ca funcționari publici sau personal contractual în Direcțiile de Sănătate Publică.

Hotărârea, care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, precizează că asistenții medicali generalişti şi asistenţii medicali, angajaţi în cadrul Direcţilor de Sănătate Publică în funcţii publice care au plătit cotizaţia de membru al Ordinului și, prin urmare sunt membri ai organizației, vor fi înscrişi în Registrul naţional unic şi li se va elibera Certificatul de membru conform prevederilor OUG 144. Celor care au participat la forme de EMC pe parcursul anului 2010 le se vor reporta o parte din credite pe anul 2011, conform Programului național de educație medicală continuă.

A doua categorie de asistenți medicali generaliști și asistenți medicali angajați ca funcționari publici în Direcțiile de Sănătate Publică o reprezintă cei care nu sunt membri ai Ordinului, deci nu au Certificat de membru, și care, în momentul în care vor dori să își reia activitatea profesională ca asistenți medicali generaliști sau asistenți medicali vor trebui să susțină un examen de reatestare profesională, fără obligativitatea efectuării stagiului practic, conform Hotărârii 19/2010 a Consiliului Național al ordinului. Aceștia pot însă să devină, ca și colegii lor din prima categorie membri ai Ordinului, vor primi Certificat de membru conform OUG 144 și vor fi înregistrați în Registrul Unic.

Hotărârea Consiliului Național se referă și la asistenţii medicali generalişti şi asistenţii medicali cărora, în urma reorganizării Direcţiilor de Sănătate Publică conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr.1078/2010 li s-a schimbat încadrarea din funcţionar public în personal contractual în compartimente de supraveghere în sănătate publică (servicii de supraveghere şi control boli transmisibile, evaluarea factorilor de risc din mediul de viaţă şi muncă, evaluarea şi promovarea sănătăţii, laboratorul de diagnostic şi investigare în sănătate publică) şi în serviciul de control în sănătate publică.

Aceștia se pot afla în una din situațiile de mai sus: dacă sunt membri ai Ordinului vor fi înscriși în Registrul unic și vor primi Certificat de membru, dacă nu sunt membri ai organizației por deveni, în condițiile stipulate de OUG 144.

Documentul emis de Consiliul Național precizează în mod clar că: Prevederile prezentei Hotărârii se aplică asistenţilor medicali generalişti şi asistenţilor medicali care deţin funcţii publice şi asistenţilor medicali generalişti şi asistenţilor medicali încadraţi în compartimente de statistică/informatică, numai în condiţiile în care doresc să-şi păstreze calitatea de membru şi continuitatea în activitatea profesională.

De asemenea, categoriile de asistenți medicali menționate mai sus ca şi asistenţii medicali generalişti şi asistenţii medicali încadraţi în compartimente de statistică/informatică nu vor încheia asigurarea de răspundere civilă pentru greşeli în activitatea profesională.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.