Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Colaborarea decizională cu pacientul și îmbătrânirea activă- teme abordate în cadrul întâlnirii asistenților șefi, la Amsterdam

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 31 Mai 2016

În perioada 26- 27 mai 2016, Dl. Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, în calitate de Asistent Medical Șef, delegat al Ministerului Sănătății, a reprezentat atât România cât și OAMGMAMR la întâlnirea Asistenților Medicali Șefi, reprezentanți ai Ministerelor Sănătății din Statele Membre ale Uniunii Europene.

În cadrul întâlniii organizate de Olanda, țară care deține în acest moment președenția Uniunii Europene, au fost abordate două teme centrale- colaborarea decizională cu pacientul și îmbătrânirea activă.

20160526_095303

Obiectivul întâlnirii a fost dialogul în jurul necesității schimbării sistemelor de sănătate atât din punct de vedere al  calității  relației  cu pacientul cât și din punct de vedere  al  îngrijirii  persoanelor vârstnice, având în vedere că, acest segment al populației  devine din ce în ce mai numeros la nivel european.

Un studiu de caz prezentat în cadrul întâlnirii, pe care îl supunem atenției Dvs. este Programul Național de Îngrijire  a Persoanelor Vârstnice dezvoltat și finanțat de Guvernul Olandei, un program ce își dorește îmbunatățirea îngrijirii pentru persoanele vârstnice din cele 8 regiuni ale țării prin participarea activă a acestora în forumuri decizionale.

Mai multe informații puteți regăsi pe website-ul programului http://www.beteroud.nl/ouderen.

  20160526_095311

20160526_121713

20160526_121925

20160526_121932

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.