Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Comunicat de presă- Participarea delegației OAMGMAMR la Conferința ICN de la Seul

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 24 Iunie 2015

OAM ICN LOGOS

Comunicat de presă

În perioada 16-23 iunie 2015, la Seul, au avut loc două evenimente de importanță majoră pentru asistenții medicali din întreaga lume, întrunirea Consiliului Asociațiilor Naționale membre ale Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (ICN) și Conferința Internațională a ICN.

Consiliul Asociațiilor Naționale membre ale Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (CNR), organismul de conducere al ICN, s-a întrunit în perioada 16-18 iunie pentru a identifica prioritățile profesionale ce urmează să fie transpuse în direcții de acțiune ale ICN. Principalele teme pe agenda de lucru au fost: prezentările rapoartelor președintelui, al directorului executiv și al consiliului director, modificarea privind limba de lucru pentru membrii consiliului director, modificarea privind schema de cotizare a membrilor, aprobarea noilor proceduri privind sistemul de votare și o serie de informări, printre care afilierea a două noi organizații, respectiv OAMGMAMR și organizația profesională din Mexic.

Conferința Internațională a ICN derulată în perioada 19-23 Iunie, cu tema “Cetățean global, Asistență medicală globală”, a avut următoarele obiective:

1. Promovarea și îmbunătățirea acoperirii și calității serviciilor de sănătate.

2. Demonstrarea contribuției profesiei de asistent medical la starea de sănătate a indivizilor, familiilor și comunităților.

3. Oferirea de oportunități pentru un schimb aprofundat de experiențe și expertiză  în cadrul și în afara comunității internaționale de asistență medicală.

Au participat peste  7000 de lideri și practicieni ai profesiei de asistent medical din întreaga lume, care au putut explora importanța înțelegerii interculturale și a cooperării globale  în profesia de asistent medical, și a oferit oportunități pentru asistenții medicali de a-și clădi relații și de a disemina cunoștințele și lidership pe specialități, culturi și țări.

Principalele teme ale sesiunilor au fost centrate pe rolul critic pe care asistenții medicali îl joacă în punerea în aplicare a politicilor-cheie de sănătate globale, cum ar fi acoperirea universală de sănătate și agenda post ODM (Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului), precum și în adresarea celor mai urgente probleme ale sănătății, cum ar fi bolile transmisibile și netransmisibile, dezastrele și schimbările climatice, îmbătrânirea populației, sănătatea mintală și medicamentele contrafăcute.

Evenimentul a fost onorat de prezența unor distinse personalități, respectiv, doamna Park Geun, președintele Republicii Coreea, doamna Judith Shamian, președintele ICN, doamna Margaret Chan, director general al OMS, și doamna Sheila Tlou, care au participat în cadrul diferitelor ceremonii, al sesiunilor plenare sau al diferitelor sesiuni științifice ale conferinței, subliniind rolul fundamental al asistenților medicali în  modelarea și furnizarea îngrijirilor de sănătate.

Participarea delegației Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, condusă de domnul președinte Mircea Timofte, reprezintă o contribuție la întărirea rolului asistentului medical și la dezvoltarea profesiei , prin participarea activă la lucrările CNR, dar și, în egală măsură, oportunitatea de a capta cele mai importante tendințe privind viitorul profesiei și direcții de acțiune necesare  pentru ca fiecare membru al organizației să își poata exercita profesia cu maximă eficiență și satisfacție profesională.

OAMGMAMR

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2019 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.