Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Conducerea OAMGMAMR transmite sincere condoleanțe familiei doamnei Profesor Lucreţia Titircă

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 26 Iulie 2016

Generaţii întregi de asistenţi medicali rămân recunoascătoare doamnei Lucreţia Titircă pentru contribuţia generoasă la ridicarea prestigiului acestei profesii, căreia domnia sa i-a consacrat întreaga viaţă.

Devenită o legendă vie în asistenţa medicală din ţara noastră, a elaborat mai mult de 10 manuale dedicate pregătirii de profesionişti în domeniu, manuale care se regăsesc în programele de învăţământ, examene şi concursuri. Principalele lucrări publicate sunt: Breviar de explorări funcţionale şi îngrijiri speciale acordate bolnavului; Dicţionar de termeni pentru asistenţii medicali; Ghid de nursing cu tehnici de evaluare şi îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale; Îngrijiri speciale acordate pacienţilor de către asistenţii medicali; Urgenţele medico-chirurgicale – Sinteze pentru asistenţii medicali.

Reputația științifică a distinsei doamne este recunoscută pe plan național și internațional şi a condus către obţinerea a numeroase diplome, titluri de onoare şi insigne, primite în ţară sau în străinătate – Austria, Elveţia, Danemarca, Republica Moldova, precum şi numeroase premii pentru contribuţia importantă la afirmarea profesiei de asistent medical în România şi în întreaga lume.

Doamna LUCREŢIA TITIRCĂ  va rămâne pentru totdeauna printre noi prin atâtea generații de elevi cărora a reușit să le transfere cunoștințele și tainele acestei științe.

img

Doamna Lucretia Titircă (foto centru), invitat de onoare la Conferinţa Naţională a OAMGMAMR de la Geoagiu (Hunedoara) – 2011, alături de Mircea Timofte – Preşedintele OAMGMAMR

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.