Despre ICN

Cine suntem?

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) este o federație alcătuită din peste 130 asociații naționale ale asistenților medicali, reprezentând mai mult de 16.000.000 asistenți medicali din întreaga lume.

Fondată în 1899, ICN este cea mai importantă și cea mai influentă organizație intemațională din domeniul sănătății. Gestionată și condusă de asistenți medicali în întreaga lume, ICN urmărește asigurarea calității serviciilor de îngrijiri pentru toți și aduce în atenție la nivel global politicile de sănătate, dezvoltarea cunoștințelor în domeniul îngrijirilor de sănătate, imaginea unei profesii respectate și o forță de muncă competentă și satisfăcută în acest domeniu.

ICN, prin preocupara crescută de conectare cu oameni și cu diferite rețele, întărește constant importanța și legăturile puternice cu organizații naționale, regionale și internaționale de asistenți medicali sau alte organizații.

Construirea de relații internaționale pozitive asigură poziționarea ICN, a asistenților medicali și a profesiei acestora atât în prezent, cât și în viitor. Munca noastră împreună cu agenții specializate din cadrul sistemului Națiunilor Unite, în mod special cu Organizația Mondială a Sănătății, cu Organizația Internațională a Muncii și cu Banca Mondială este importantă pentru toți asistenții din lume.

În același scop, menținem relații de lucru apropiate și cu o gamă largă de organizații internaționale nonguvernamentale.