Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Direcții de colaborare în beneficiul profesiei. Rezultatele întâlnirii Președintelui OAMGMAMR cu organizația IPASVI (Italia)

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 13 Februarie 2017

Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a reprezentat organizația noastră la întâlnirea cu conducerea IPASVI, asociația profesională a asistenților medicali din Italia.

Întâlnirea a avut loc în data de 11 februarie 2017 la Roma, iar agenda acesteia a urmărit identificarea de modalități de cooperare între cele două autorități.

În prima parte a întâlnirii, reprezentanții organizațiilor au prezentat aspecte generale despre profesia de asistent medical din cele două țări, oferind informații despre formarea profesională a asistenților, programul de educație medicală continuă și proiecte finanțate care au fost implementate pentru a dezvolta profesia.

20170211_161927

Mai mult, Dl. Mircea Timofte a oferit o descriere amplă asupra efortului pe care OAMGMAMR l-a depus pentru asigurarea transpunerii prevederii directivei 2013/55, oferind un raport cu privire la stadiul în care ne aflăm în acest moment din acest punct de vedere.

Totodată, s-au oferit informații despre prezența organizației noastre pe plan european la întâlnirile autorităților de reglementare și rolul pe care ni l-am asumat în susținerea rețelelor care au ca scop dezvoltarea profesiei de asistent medical.

Astfel, a fost prezentată atât misiunea Consiliului European pentru profesia de Asistent Medical (ENC), organizatie în cadrul căreia Dl. Mircea Timofte deține funcția de vice-președinte, cât și acțiunile concrete planificate pentru anul în curs.

Doamna Barbara Mangiacavalli, președintele IPASVI, a apreciat implicarea OAMGMAMR, exprimându-și interesul de a se alatura inițiativelor pe care le-am planificat pentru 2017 privind promovarea profesiei la nivel european.

Totodata, la invitația OAMGMAMR de a identifica surse de finanțare și de a planifica proiecte comune, Dna. Barbara Magiacavalli și-a exprimat întreg sprijinul și disponibilitatea de a coopera pentru acestă directie importantă în beneficiul profesiei pe care o reprezentăm.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.