Directorii de îngrijiri vor merge la cursuri

Preşedintele OAMMR, Liliana Iordache şi Vicepreşedintele organizaţiei, Mircea Timofte au avut o întâlnire cu reprezentanţii Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar cărora le-au solicitat să organizeze cursuri pentru directorii de îngrijiri.

Cele două părţi au convenit că vor fi organizate cursuri cu durata de o lună (4 module) în patru centre universitare din ţară, cărora le vor fi arondate judeţele limitrofe. OAMMR va asigura secretariatul tehnic, iar certificatele de absolvire vor fi înregistrate de cele două instituţii, şi semnate de directorul unităţii de învăţământ şi de preşedintele OAMMR.

Înscrierea la curs se va face şi pe baza unui aviz emis de filialele OAMMR, care va atesta faptul că asistentul medical respectiv nu a avut abateri disciplinare. Cursul va fi creditat cu 30 de credite.
De asemenea, reprezentanţii Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar au fost de acord ca instituţia să organizeze şi cursuri de obţinere de competenţe şi specializări, însă modalitatea de desfăşurare a acestor cursuri va f pusă la punct la o întâlnire viitoare cu OAMMR.