Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Fresenius Medical Care

Distribuiți pe Facebook Twitter

 

Fresenius Medical Care este lider mondial în produse şi servicii de dializă, având o experienţa de peste 30 de ani în acest domeniu. În România, produsele Fresenius sunt utilizate de aproximativ 19 ani: au început a fi utilizate din anul 1994 prin compania de distribuție Media Tech iar din anul 2000 prin subsidiara companiei germane Fresenius Medical Care România.

Din anul 2003, prin ramura Fresenius NephroCare se oferă și servicii de dializă.

Un loc important în activitatea companiei îl ocupă activitatea de instruire a personalului medical care utilizează echipamente Fresenius Medical Care. Cursurile sunt absolut necesare (utilizatorul nu poate folosi echipamentul decât după ce a fost instruit), unice, gratuite, pot fi oferite numai de instructorii autorizaţi de către Fresenius Medical Care Germania, după un program riguros stabilit, programa de curs fiind autorizată de către OAMGMAMR.

În România aceasta este o cerinţă din Ordinul nr. 438 din 30 iunie 2008 privind operatorul ce furnizează servicii de dializă în regim ambulatoriu, cap 5.1 – h:”… va asigura instruirea tehnică corespunzătoare personalului medical pentru utilizarea echipamentelor din dotare”.

Prin colaborarea cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, avem următoarele obiective:

  • Creditarea cursurilor  de instruire pentru utilizarea echipamentelor Fresenius, cursuri unice, care pot fi oferite doar de către instructorii acreditați de companie;
  • Specializarea personalului nou angajat în clinica de dializă, ce urmează a utiliza echipamente Fresenius;
  • Îmbunătățirea periodică a cunoștințelor personalului medical din centrele de dializă care utilizează echipamente Fresenius având în vedere faptul că permanent apar produse noi sau au loc îmbunătățiri ale celor deja existente;
  • Menținerea unui standard ridicat în ce privește specializarea efectivă pentru utilizarea echipamentelor Fresenius  cu care să ofere tratamente de cea mai bună calitate pacienților cu Insuficiență renală cronică;
  • Asigurarea unui nivel informațional general performant, prin utilizarea tuturor funcțiilor speciale ale sistemelor de terapie;
  • Asigurarea unei bune comunicări între personalul medical și forul competent de creditare, oferind în același timp un suport permanent în exploatarea produselor si sistemelor de terapie.

www.fresenius.ro

 

 

 

 

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.