Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Gânduri la final de an

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 13 Decembrie 2013

Pentru Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România anul 2013  a fost un  an plin de provocări pe parcursul căruia am reușit să avem rezultate remarcabile.  Am crescut în tot ceea ce înseamnă viața organizațională: identitate, capacitate, recunoaștere.

Am progresat în actualizarea cadrului legal de exercitare a profesiei, cel mai important rezultat fiind realizarea Procedurilor de practică pentru asistenții medicali generaliși.

Ne-am bucurat de o recunoaștere a capacității și valorilor organizației atât în plan național cât și internațional.

În plan național, prin atribuirea de către Ministerul Sănătății a responsabilității organizării examenului de grad principal, președinții filialelor OAMGMAMR gestionează în întregime organizarea examenului la nivel de filială, pentru prima dată având rolul de președinți ai Comisiilor de examen. În acest an, la examenul de grad principal s-au înscris peste 13.000 de candidați,  iar acest lucru dovedește încă o dată că toate eforturile Ordinului sunt orientate spre evoluția profesională a membrilor. Totodată, asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali care vor absolvi examenul de grad principal, vor putea beneficia de drepturile salariale corespunzatoare.

 În plan internațional alegerea OAMGMAMR pentru vicepreședinția Consiliului European al Organizațiilor de reglementare a profesiei de asistent medical generalist (FEPI) este o recunoaștere a notorietății, a unui înalt profesionalism și a importanței contribuției pe care organizația noastră a adus-o la dezvoltarea profesiei în cadrul FEPI.

Un alt rezultat remarcabil este implicarea Ordinului, ca autoritate competentă, alături de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale,  în procesul de negociere a Directivei privind calificările profesionale, în scopul recunoașterii unor drepturi profesionale pentru asistenții medicali generaliști, care au efectuat formarea profesională, anterior anului aderării României la Uniunea  Europeană.

În acest an, ne-au preocupat imaginea organizației, relația și comunicarea cu proprii membri, dezvoltarea de parteneriate strategice.

Toate acestea au fost posibile datorită efortului și competenței reprezentanților OAMGMAMR, datorită implicării membrilor în susținerea proiectelor organizației printr-un grad mare de participativitate, al dorinței și capacității de a progresa.

Având ca scop creșterea eficienței organizaționale în dezvoltarea profesiilor de asistent medical generalist, de moașă și de asistent medical, și în reprezentarea asistenților medicali prin influențarea politicilor privind sănătatea, strategia OAMGMAMR pentru perioada 2013-2016 ne provoacă  și ne oferă un cadru amplu de dezvoltare continuă.

Cu aceste gânduri încheiem împreună un an frumos; să ne bucurăm de succesele noastre, de frumusețea sărbătorilor petrecute împreună cu cei dragi, și să fim pregătiți pentru realizarea a tot ceea ce ne dorim și ne-am propus pentru 2014, atât în plan profesional cât și personal.

Sărbători fericite!

Mircea Timofte

Președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.