Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Gânduri la sfârșit de an

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 23 Decembrie 2014

La sfârșitul anului trecut ne-am propus ca pentru anul 2014 să avem rezultate majore în special în obiectivele strategice:

  • Dezvoltarea cadrului de exercitare a profesiei și creşterea eficienţei în aria profesională a membrilor organizației;
  • Creșterea prestigiului profesiei și profesioniștilor atât în mediul profesional, cât şi în cel social.

Analizînd bilanțul realizărilor din acest an în raport cu obiectivele propuse în strategia organizaţiei noastre, pot afirma că rezultatele urmărite au fost realizate.

Am progresat în actualizarea cadrului legal de exercitare a profesiei, cel mai important rezultat pentru statutul profesiei noastre fiind realizarea Normelor metodologice privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical în regim independent, care au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr.1454/02.12.2014.

Referitor la îmbunătăţirea legislaţiei privind profesia, Ordinul a avut o contribuție continuă, prin numeroase inițiative de modificare, completare și/sau aliniere a unor importante acte legislative la normele europene de exercitare a profesiei.

De asemenea, a fost continuat programul de atragere de fonduri europene, finalizat cu obținerea de finanțare pentru noi proiecte prin care continuăm investiția în resurse umane, principalii beneficiari fiind membrii organizației.

În plan internațional, procesul de afiliere a OAMGMAMR la Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (International Council of Nurses – ICN) a fost finalizat la data de 18 august 2014. Este un moment istoric pentru organizație, un moment de recunoaștere în plan internațional a potențialului și valorii profesionale a membrilor noștri, un moment de maximă vizibilitate a rezultatelor eforturilor liderilor de a transforma în acțiune aspirația de excelență în dezvoltarea Ordinului. În mesajul oficial de anunț al afilierii, Domnul David Benton, Director Executiv al ICN, a exprimat încrederea că „vom avea o relație lungă și productivă în dezvoltarea profesiei, a profesioniștilor și a serviciilor de îngrijiri, în beneficiul sănătății populației României și a lumii.”

Un alt rezultat remarcabil este implicarea Ordinului, ca autoritate competentă, în demersurile de transpunere obligatorii a prevederilor Directivei 2013/55/UE a Parlamentului European și a Consiliului de modificare a Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale și a Regulamentului (UE) nr. 1024/2012 privind cooperarea administrativă prin intermediul Sistemului de informare a pieței interne (Regulamentului IMI) și celorlalte obligații asumate de România în acest domeniu.  A fost adoptat Ordinul comun al Ministrului Educației Naționale și al Ministrului Sănătății, cu avizarea OAMGMAMR, nr. 4317/2014 privind aprobarea programului special de revalorizare a formării inițiale de asistent medical generalist dobândită anterior datei de 1 ianuarie 2007, pentru absolvenții învățământului postliceal și ai învățământului superior.  Prezența Ordinului alături de cele două ministere în acest demers ne onorează și ne responsabilizează, oferindu-ne în același timp un înalt statut organizațional.

Consider că prin tot ce am realizat împreună în acest an am demonstrat atât preocuparea continuă a liderilor organizației privind creșterea prestigiului profesiei și al profesioniștilor, cât și înalte standarde de implicare, dedicare și capacitate de realizare a misiunii pe care ne-am asumat-o atunci când am acceptat responsabilitatea dată de cei care, prin vot, ne-au acordat încredere și pe care îi reprezentăm.

Mulțumesc tuturor membrilor organizației pentru tot ce am realizat în acest an, în care, ca echipă, am demonstrat eficiență și profesionalism, spirit pe care ni-l propunem și pentru anul 2015.

Sărbători fericite!

Mircea Timofte
Președinte

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2019 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.