Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Grad principal 2006. Noutăţi

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 17 Septembrie 2006

Ministerul Sănătăţii a finalizat proiectul privind Metodologia de organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal.

Documentul prevede câteva modificări importante privind condiţiile de înscriere la examen, faţă de anul trecut.

Astfel, candidaţii trebuie să demonstreze că au o vechime în specialitate de 5 ani împliniţi până la data examenului, nu până la 31 decembrie ca în 2005. La calculul vechimii în specialitate nu se ia în considerare perioada de concediu pentru îngrijirea copilului până la 2 ani.
De asemenea, dacă lucrează în altă specialitate decât cea prevăzută în documentele de studii, candidaţii vor trebui să demonstreze că au primit o aprobare/că au susţinut un examen de schimbare a specialităţii pentru a lucra în specialitatea respectivă.
De exemplu, un asistent medical generalist care a lucrat în ultimii 6 ani în laborator dar care nu deţine nici un document care să-i confere dreptul de a lucra în această specialitate nu va putea susţine examenul de grad principal, deoarece nu are nici vechimea de 5 ani în specialitatea prevăzută de actele de studii.

Pentru a preîntâmpina apariţia unor evenimente cum au fost cele de anul trecut de la Bucureşti, când a fost contestat sistemul de supraveghere a examenului, anul acesta Ministerul Sănătăţii a decis că în fiecare sală de examen să fie prezent şi un jandarm.
Tematica şi bibliografia de concurs sunt cele de anul trecut, iar subiectele vor fi selectate din baza de date pusă la dispoziţie de Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România.
Examenul de grad principal va avea loc pe data de 19 octombrie pentru generalişti, şi pe 20 octombrie pentru celelalte specialităţi. Perioada de înscriere este 25 septembrie – 9 octombrie 2006, iar taxa de participare este de 85 RON.

 

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.