Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Lansarea raportului Friends of Europe cu titlul „Adaptarea politicii de sănătate a UE la o Europă în evoluţie”

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 04 Mai 2015

Recent, Friends of Europe a lansat Raportul cu titlul: Adaptarea politicii de sănătate a UE la o Europă în evoluţie: Ce ar trebui UE să înceapă („start”), să oprească („stop”) şi să facă diferit („differently”).

„Nu există un moment mai bun decât cel actual pentru a reflecta asupra a ceea ce ar putea realiza Comisia Europeană și Parlamentul European pentru sănătate la nivelul Uniunii Europene. Sănătatea este un atu important pentru Europa, dar este clar că, în ciuda provocărilor comune cu care se confruntă, Uniunea nu beneficiază suficient de valoarea adaugată a sănătăţii” (extras din rezumatul executiv al raportului)

În 2013 și 2014, Friends of Europe a convocat un grup de lucru reunind diverşi actori interesaţi, precum factori de decizie ai UE şi din plan naţional, organizaţii internaţionale, mediul academic, industriile în conexiune cu domeniul sănătăţii şi ONG-uri pentru a aborda schimbările atât de necesare în sistemele de sănătate din Europa.

Raportul final al acestui proces ambițios care a fost prezentat și discutat cu domnul Vytenis Andriukaitis, comisarul UE pentru Sănătate și siguranță alimentară, prezintă într-o listă de 21 de recomandări concrete (de tip „Start”, „Stop” sau „face diferit”) contribuţia grupului de lucru la gândirea strategică a noilor lideri europeni pentru a-i ajuta să-şi prioritizeze agenda cu privire la ceea ce poate fi realizat, în cadrul mandatului acestora (2014-2019) în scopul îmbunătăţirii stării de sănătate a cetăţenilor europeni.

Principalul mesaj care se desprinde din raport este că sănătatea este o prioritate a UE care creează valoare adăugată generând investiţii, competitivitate şi inovare în beneficiul pacientului, asigurarea accesului universal la îngrijiri de sănătate, valorificarea oportunităţilor pentru creştere economică şi ocupare.

Perspectivele instituţiilor UE converg, în sensul că a sosit momentul oportun pentru depunerea unor eforturi concentrate, mai mari, care să confere mai multă putere Uniunii, în vederea sprijinirii domeniul sănătăţii şi a sistemelor de sănătate.

Documentul poate fi consultat la adresa http://www.friendsofeurope.org/media/uploads/2015/02/Health-Report-2015-FINAL.pdf

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.