Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Nutriție și dietetică

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 07 Octombrie 2013

Ca în oricare din ramurile medicale, concepţiile în nutriţie şi dietetică şi aplicaţiile lor practice au evoluat considerabil în ultimii ani.

ghidnutritie[1]

În programul european al OMS pentru pregătirea în îngrijiri de sănătate şi asistenţa naşterii (WHO European Strategy for Nursing and Midwifery Education) 2001 sunt prevăzute noţiuni şi probleme de nutriţie şi dietetică în mai multe module ale planului de învăţământ.

Asemenea noţiuni apar în programa analitică privind sănătatea nou-născutului şi a sugarului, în modulul referitor la îngrijirea copiilor sănătoşi şi bolnavi, în programa privind aspectele şi condiţiile unui mod mai sănătos de a trăi, în care ocupă chiar o pondere deosebită.

Date şi teme referitoare la nutriţie mai apar în modulul consacrat adolescenţei, în cel care se ocupă de sănătatea optimă la vârsta adultă, în planul de predare şi însuşire a ştiinţelor biologice etc.

Amploarea care se dă problemelor de nutriţie în toate programele analitice menţionate justifică necesitatea acestui îndreptar adus la zi cu informaţiile noi din domeniu şi a cărui utilitate în munca asistentei medicale nu poate fi contestată.

Autorii: 
Prof. Dr. Crin Marcean
Dr. Vladimir Mihăilescu

Semnatarii volumului au cedat OAMGMAMR toate drepturile de autor.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.