Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

OAMGMAMR a semnat un Memorandum de înțelegere cu Consiliul Asistenților Medicali din Regatul Hașemit al Iordaniei

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 22 Mai 2017

 La data de 18 mai, la Sibiu, președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte a semnat  Memorandumul de înțelegere între Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și Consiliul Asistenților Medicali din Regatul Hașemit al Iordaniei privind cooperarea în domenii ce privesc profesia de asistent medical și moașă .

Cooperarea va urmări în principal schimbul de expertiză și bune practici între cele două părți în domenii precum: reglementarea profesiei, educația continuă, etica și deontologia profesională, asistența medicală de urgență, radioterapia, oncologia, etc.

Menționăm ca inițiativa relansării cooperarii bilaterale a fost conturată în cadrul discuțiilor de nivel înalt de la Târgu Mureș din anul 2014, la care au participat conducerile celor două organizații profesionale.

IMG_0692

Atât președintele OAMGMAMR cât și secretarul general al Consiliului Iordanian, doamna Muntaha Gharaibeh și-au exprimat încrederea că semnarea documentului de cooperare marchează începutul parteneriatului constructiv între România și Iordania prin dezvoltarea de proiecte concrete în beneficiul profesiei și în scopul creșterii calității asistenței medicale acordate cetățenilor.

Documentul a fost semnat în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 8-a ediții a Conferinței româno-iordaniene de Medicină și Farmacie, care s-a desfașurat în perioada 18-22 mai a.c, în România.

IMG_0687

Evenimentul s-a bucurat de prezența Casei Regale a României, precum și a Alteței sale Regale Prințesa Muna Al Hussein a Regatului Hașemit. În cadrul ceremoniei, Alteței sale Regale i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității de Medicină Lucian Blaga din Sibiu.

Sibiu 2

Reamintim că Alteța Sa Regală a avut rol decisiv la înființarea în Iordania în 1962 a Colegiului de asistente medicale Prințesa Muna, Consiliul Asistenților Medicali din Iordania, partenerul OAMGMAMR, bucurându-se de patronajul Prințesei.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2019 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.