Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Oportunitățile oferite elevilor din școlile cu profil sanitar

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 17 Noiembrie 2011

1

Desfășurarea Campaniei de conștientizare cu privire la oportunitățile oferite elevilor din școlile cu profil sanitar pentru efectuarea stagiilor de pregătire practică – ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ FUNDENI

Ordinul Asistentilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România(OAMGMAMR), beneficiar al proiectului cu titlul: „Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școala la viața activă”, proiect cofinantat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”, împreună cu Centrul Român de Inițiative și Școala Postliceală Sanitară Fundeni, parteneri în cadrul proiectului, au organizat o Campanie de conștientizare cu privire la oportunitățile oferite elevilor din școlile cu profil sanitar pentru efectuarea stagiilor de pregătire practică.

Aproximativ 80 de elevi au participat la campania de informare organizată în cadrul Școlii Postliceale Sanitară Fundeni, în data de 16 noiembrie 2011. În cadrul acestei campanii, elevilor li s-au prezentat scopul, obiectivele și activitățile proiectului și au primit mape cu materiale informative, fiind dezbătute cu interes oportunitățile oferite acestora pentru efectuarea stagiilor de pregatire practică în cadrul proiectului.

De asemenea, au fost prezentate beneficiile directe obținute de elevi prin participarea la activitățile proiectului, precum: primirea gratuită de materiale educaționale, echipamente de protecție – halate, materiale suport pentru stagii. Elevii înscriși în grupul țintă al proiectului participă la stagii de pregătire practică organizate în spitalele din România și UE precum și la programe de consiliere și orientare profesională. Totodata, elevii care demonstrează performanțe deosebite pe parcursul stagiilor de pregătire practică, în urma evaluării competențelor teoretice și practice, vor fi premiați cu premii în valoare de 1850 lei/ elev.
Elevii au fost informați asupra criteriilor de selecție pentru participarea la stagiile de pregătire practică, atât în spitalele din România, cât și în spitalele din țările membre ale UE, respectiv din Spania. S-a precizat faptul că, în anul scolar 2011-2012, vor fi selectați 125 de elevi în grupul țintă al proiectului de la Școala Postliceală Sanitară Fundeni.

Dintre aceștia, 100 de elevi vor fi selectați pentru stagiile din România, și vor putea participa la concursul pentru evaluarea performanțelor din cadrul stagiilor, în urma căruia se vor acorda 26 premii în valoare de  1850 Ron/elev. Ceilalți 25 de elevi selectați pentru grupul țintă UE vor participa timp de o săptamâna la stagii de practică organizate în Spania, cu sprijinul partenerului transnațional Consejo General de Enfermería din Spania.

Proiectul este implementat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Federația Sanitas România, Asociația Centrul Român de Initiațive (CRI), Organizația „An Bord Altranais” – Irlanda, Organizația „Consejo General de Enfermería (CGE)” – Spania, Școala Postliceală Sanitară Fundeni, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” – Brașov  și Grupul Școlar „George Emil Palade” – Constanța, in perioada iulie 2010- iunie 2013.

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, la sediul din Str.Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1 Bucureşti, web: www.oamr.ro, e-mail: oammromania@yahoo.com. Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU, accesati: www.fseromania.ro.

“Program transnational de imbunatatire a stagiilor de pregatire practica a elevilor din școlile sanitare pentru facilitarea tranzitiei acestora de la școala la viata activa” : Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte in oameni! Contract nr. POSDRU / 90/ 2.1 / S / 61519

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2019 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.