Prima vizită de lucru din cadrul proiectului “Schimb de bune practici: elaborarea și completarea planului de îngrijiri”
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Organizarea unei serii de opt conferințe regionale

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 12 Iunie 2012

3

 

Organizarea unei serii de opt conferințe regionale din cadrul campaniei de informare și conștientizare în vederea schimbării atitudinii sociale și stereotipurilor față de grupurile vulnerabile, desfasurate in cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investește în oameni!”
„E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali,
in contextul informatizarii sistemului sanitar” – București, Iunie 2012

In perioada 28.03.2012 – 14.06.2012 a fost organizată o serie de opt conferinţe regionale, in cadrul proiectului „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”,POSDRU/81/3.2/S/57946,implementat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în parteneriat cu Federaţia SANITAS din România, Asociația “Centrul Român de Inițiative”, An Bord Altranais (Irlanda) şi Consejo General de Enfermeria (Spania).

Conferințele au fost desfasurate in cadrul Campaniei de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor fata de grupurile vulnerabile.

Campania are drept obiectiv eliminarea stereotipurilor fata de grupurile vulnerabile si combaterea discriminarii, atat la locul de munca, intre angajatii din sectorul sanitar, cat si fata de beneficiarii serviciilor furnizate prin sistemul de sanatate.

Grupurile de participanti la conferinte au fost reprezentate de angajati din sistemul de sanatate, majoritatea asistenti medicali, din cele opt regiuni de dezvoltare ala Romaniei. Numarul total de participanti a fost de 265 dintre care 225 femei (85%) si 40 barbati (15%), cu varste cuprinse intre 23 si 66 ani, care lucreaza in sistemul de sanatate atat pe pozitii de management cat si in diverse sectoare, din judetele regiunilor de dezvoltare ale Romaniei.

In cadrul lucrărilor participantilor le-au fost prezentate repere generale teoretice privind discriminarea si metode de prevenire si combatere a discriminarii in sistemul de sanatate, şi distribuite câte un exemplar din Manualul de bune practici pentru combaterea discriminarii in sectorul sanatate, realizat in cadrul proiectului in anul 2011.

Un rezultat extrem de important pentru sustenabilitatea proiectului si impactul acestuia asupra grupului vizat este, asa cum reiese din raportul de evaluare a conferintelor, asumarea responsabilităţii, de către participanţi, a rolul de actori activi in combaterea discriminarii prin implicare, ceea ce subliniaza atat maturitate civica cat si profesionala a asistenţilor medicali.

Pentru informații suplimentare privind organizarea sesiunii de lucru, contactați: Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Sediul de implementare: str. Ceasornicului, nr. 8, sector 1, Bucureşti, telefon 021/310.08.90, fax: 021/3130966, web: www.oamr.rooammromania@yahoo.com, persoana de contact: TIBERIU STĂVĂRUȘ – coordonator campanie informare și conștientizare.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU/81/3.2/S/57946 Titlul proiectului: „E-Nursing:Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”.

 

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.