Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Participarea OAMGMAMR la Adunarea Generală a Consiliului European al Profesiilor Liberale

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 11 Decembrie 2017

20171130_120049

La data de 30 noiembrie 2017, la Roma, a avut loc Adunarea Generală a Consiliului European al Profesiilor Liberale (CEPLIS), reuniune găzduită de Conprofessioni, principala organizație a profesiilor liberale din Italia.

Agenda de lucru a concentrat aspecte privind execuția bugetară 2017 și proiectul de buget 2018, precum și raportul de activitate al CEPLIS pentru anul în curs și prioritățile strategice pentru anul  viitor. În 2018, vor continua activitățile legate de dezvoltarea Centrului de excelență în etică profesională, centru recent înființat la Malta și finanțat prin programul Orizont 2020, acțiunile de promovare a broșurii cuprinzând valorile comune ale profesiilor liberale în Uniunea Europeană, precum și eforturile de sprijinire a profesioniștilor în contextul Brexit și al provocărilor generate de criza refugiaților.

Totodată, s-a punctat evoluția pozitivă a relațiilor organizației cu instituțiile europene, respectiv Comisia Europeană, Consiliu și Parlamentul European, precum și cu Comitetul Economic și Social European (ECOSOC).

CEPLIS reunește un număr de 23 de organizații membre atât organisme naționale interprofesionale cât și europene monoprofesionale reprezentative, 5 membri observatori și 10 membri corespondenți. Activitatea sa este concentrată în grupuri de lucru asigurând o urmărire eficientă a tuturor propunerilor legislative relevante pentru profesiile liberale și a problemelor specifice fiecărei familii profesionale.

În marja deplasării, a avut loc o întâlnire de lucru cu consilierul politic al Consiliului European al Asistenților Medicali (European Nursing Council-ENC), prof. Theodoros Koutroubas referitoare la prioritățile ENC pentru anul 2018, precum și aspecte operative privind adoptarea proiectului de buget, restabilirea comunicării prin intermediul adresei oficiale a ENC, precum și organizarea viitoarei întâlniri a Adunării Generale a ENC prevăzută a avea loc în  ianuarie 2018.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2019 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.