Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Participarea președintelui OAMGMAMR la cea de-a doua întâlnire a rețelei autorităților competențe de reglementare a profesiei de asistent medical

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 28 Aprilie 2016

În perioada 19-20 aprilie 2016, Dl. Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a reprezentat organizația noastră la cea de-a doua întâlnire a rețelei autorităților competente de reglementare a profesiei de asistent medical care s-a desfășurat la Dublin.

Alături de România, au mai participat reprezentanții autorităților competente din Franța, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie și Spania.

Obiectivul întâlnirii a fost îmbunătățirea Anexei V și corelarea acesteia cu articolul 31 din Directiva 55/2013/UE, mai precis armonizarea dintre competențele necesare unui asistent medical pentru practicarea profesiei și structura curriculumului educațional. În acest moment, această armonizare este o prioritate a Comisiei Europene și autorităților competente de reglementare a profesiei din Statele Membre.

Agenda întâlnirii a inclus prezentarea de studii de caz, respectiv cadrul de competențe din Irlanda și Marea Britanie, și prezentări ale reprezentatului Comisiei Europene legate de posibilele schimbări ale Anexei V. Mai mult, în cea de-a doua zi a întâlnirii, s-au format grupuri de lucru în care s-a dezbatut intensiv asupra clarității competențelor teoretice și practice, relevanța acestora atât pentru contextual actual cât și pentru potențialul de dezvoltare al profesiei pe viitor.

Următoarea întâlnire a rețelei autorităților competențe de reglementare a profesiei de asistent medical va avea loc în luna septembrie 2016 și va avea ca obiectiv clarificarea și imbunătățirea funcționării mecanismului de alertă și a cardului profesional.

Resurse utile:

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.