Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Procedurile de practică, la un pas de aprobare

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 17 Septembrie 2011

Pachetele de servicii pentru practica independentă trebuie să fie personalizate, în funcţie şi de experienţa profesională, consideră Preşedintele OAMGMAMR, Mircea Timofte. Acesta spune că, deşi pregătirea de bază oferă multe competenţe asistentului medical generalist, acestea trebuie să fie dublate şi de experienţă în domeniul de activitate corespunzător: De exemplu, în opinia mea nu vom putea autoriza un asistent medical să schimbe un aparat gipsat dacă nu a lucrat nici o oră în ortopedie, chiar dacă, conform pregătirii teoretice, acea persoană are competenţele necesare. Pe parcurs, asistentul medical respectiv va putea fi autorizat însă şi pentru acest serviciu, dacă urmează un stagiu pentru domeniul în care nu are experienţă.
Practica independentă este prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă 144/2007, dar pachetul de servicii trebuie elaborat de Ministerul Sănătăţii.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.