Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Rezultatele întâlnirii asistenţilor șefi şi a Asociaţiilor de Asistenţi Medicali şi Moaşe din Regiunea Europeană OMS

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 20 Aprilie 2015

În perioada 8-9 aprilie 2015, preşedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalişti, Moaşelor și Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) a participat la Întâlnirea Asistenţilor Şefi  şi a Asociaţiilor de Asistenţi Medicali şi Moaşe din Regiunea Europeană OMS.

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 7-8 aprilie și a fost organizat în marja Reuniunii medicilor şefi, asistenţilor medicali şefi şi dentiştilor şefi ai statelor membre UE, prezidată de Preşedinţia letonă a Uniunii Europene.

Cele două întâlniri s-au bucurat de prezenţa reprezentanţilor OMS-EURO, precum şi a reprezentanţilor Comisiei Europene (DG Sanco) şi a ministrului Sănătăţii din Letonia, Dr. Guntis Belevičs. Cu această ocazie, preşedintele OAMGMAMR s-a întâlnit cu directorul Diviziei Sisteme de Sănătate și Sănătate Publică a biroului Regional al OMS pentru Europa, Dr. Hans Kluge, precum şi cu omologi din alte state membre.

16474112794_abb4411887_k

În cadrul sesiunilor plenare și grupurilor de discuţie, participanţii au împărtăşit viziuni și experiențe naționale pe teme precum: servicii de sănătate integrate, asistență medicală bazată pe dovezi, calitatea și siguranța îngrijirilor, importanța pilonului de prevenție în cadrul unui sistem de sănătate sustenabil, boli ocupaționale în rândul asistenților medicali și importanta mediului de lucru prietenos în eficientizarea activității asistenților medicali, educația continuă, precum și rolul mecanismelor UE în coordonarea adecvată a stopării epidemiei Ebola.

Reuniunea OMS- EURO a continuat dezbaterea privind rolul vital al asistentului medical în domeniul îngrijirilor primare, resursă vitală pentru eforturile societății de a face față provocărilor de sănătate publică actuale şi de a asigura totodată continuitatea asistenţei medicale. În acest sens, s-a amintit că anul acesta se împlinesc 38 de ani de la semnarea Convenției privind Asistenții Medicali ILO 149 din 1977,  iar participanții la reuniune au fost invitați să reconsidere ratificarea Convenției.

Biroul regional intenționează ca, urmare reflecțiilor din cadrul reuniunii de la Riga, să finalizeze documentul intitulat Direcții Strategice europene pentru întărirea rolului asistenților mediali și a moașelor în vederea îndeplinirii obiectivelor Strategiei Europa 2020, pe care îl va supune spre andosare Comitetului Regional OMS-EURO RC 65 în luna septembrie, la Copenhaga.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.