Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

S-a finalizat primul curs de calificare derulat in judetul Arges!

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 05 Februarie 2015

banda sigle ACCESS

S-a finalizat primul curs de calificare derulat in judetul Arges!

                                                                       05.02.2015

Proiect adresat femeilor angajate în sistemul sanitar public sau privat

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunță finalizarea derulării cursurilor de calificare din cadrul proiect strategic întitulat „.Asigurarea accesului egal la ocupare și diversificarea oportunităților de angajare pe o piața inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 600 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat.

25 de femei din județul Argeș au finalizat astăzi programul de formare profesională ce vizează calificarea de îngrijitor bătrâni la domiciliu. Cursul s-a încheiat prin evaluarea cunoștințelor dobândite prin desfășurarea testelor aferente acestei calificări in prezenta unei comisii de evaluare. Rata de promovabilitate este de 100%, astfel 25 de femei vor primi diplome recunoscute de ANC, diplome ce recunosc competențele și cunoștințele acumulate pe perioada desfășurării calificării. Mai mult, media generala de absolvire a întregii grupe este 9,76.

Din  02.02.2015, o alta grupă de 25 de femei a început programul de formare profesională ce vizează calificarea de baby-sitter.

Cele doua calificări au fost alese pentru a fi derulate în cadrul proiectului deoarece, în alte proiecte implementate, angajatele din domeniul sanitar și-au exprimat un interes sporit pentru aceste programe pentru ca acestea sunt calificări ce oferă posibilitatea obținerii unui venit suplimentar și oferă femeilor din sistem mobilitate pe piața muncii.

În urma parcurgerii acestor calificări, participanții au dobândit competente precum: acordarea îngrijirilor igienice, acordarea primului ajutor, respectarea și aplicarea prescripțiilor medicale, asistarea alimentației și administrarea alimentelor, supravegherea stării de sănătate a copilului sau bătrânului asistat, competențe utile tuturor femeilor angajate în sistemul sanitar.

Persoane de contact din partea OAMGMAMR:

Vergilia Florea, Coordonator proiect, Telefon: 0745810772;

Adriana Cârnu, Expert promovare, Telefon: 0724293493

 

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.