În atenția asistenților medicali!
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Sustenabilitatea proiectului POSDRU/90/2.1/S/61519

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 17 Februarie 2015

61519

Investeşte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”

Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”

Contract de finantare: POSDRU/90/2.1/S/61519

Titlul Proiectului: Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă

SUSTENABILITATEA PROIECTULUI

Implementarea acestui proiect a pus bazele imbunatatirii continue a stagiilor de practica in domeniul asistentei medicale.

Metodele inovatoare de practica, dobandite prin schimburile de experienta interregionale si transnationale au fost diseminate la nivel national prin Manualul de practica pentru elevii scolilor postliceale sanitare, material editat in 5000 de exemplare si distribuit gratuit catre elevii scolilor postliceale sanitare din 29 de judete ale tarii. Astfel, aceste instrumente noi de invatare practica vor fi utilizate si de alte grupuri tinta – elevi ai scolilor sanitare si tutori cu rol in pregatirea practica a elevilor scolilor sanitare. In acelasi timp, tutorii instruiti in cadrul proiectului vor continua activitatea de tutoriat prin aplicarea instrumentelor educationale dezvoltate in cadrul proiectului, in randul viitoarelor generatii de elevi/studenti, asigurand in mod continuu sustenabilitatea proiectului.

Ghidul, material suport in orientarea si consilierea profesionala a elevilor, editat in 5000 de exemplare, a fost distribuit la nivel national, in 35 de judete, fiind folosit gratuit de elevii scolilor cu profil sanitar, fara a fi necesare alte influxuri financiare. Astfel, suportul activitatilor de orientare si consiliere este imbunatatit, proiectul producand efecte pozitive si la nivelul altor organizatii.

Totodata, cele 3 scoli participante in calitate de parteneri in cadrul proiectului (Scoala Postliceala Sanitara Fundeni din Bucuresti, Colegiul de Stiinte Grigore Antipa, Brasov si Grupul Scolar George Emil Palade, Constanta), vor putea oferi conditii mai bune de realizare a stagiilor de practica in salile de observare pentru urmatoarele generatii de elevi, ca urmare a dotarii laboratoarelor cu echipamente si instrumente medicale cu rol didactic  esentiale in procesul de instruire practica a viitorilor asistenti medicali.

De asemenea, prin sesiunile de training transnationale ale tutorilor, cu participarea specialistilor transnationali din domeniul nursing, au fost puse bazele unei colaborari pe viitor si a unui schimb de exeperienta continuu, cu rezultate benefice in dezvoltarea si inovarea domeniului asistentei medicale, un domeniu esential pentru orice societate.

Toate aceste rezultate ale proiectului asigura, dupa finalizarea acestuia, continuarea in conditii mai bune a activitatii de practica in vederea unei mai bune insertii a cursantilor pe piata muncii. Transferabilitatea rezultatelor proiectului are loc, astfel, la nivelul altor grupuri tinta (elevi din invatamantul postliceal sanitar, respectiv tutori cu rol in pregătirea practică a elevilor din scolile sanitare), la nivelul specialistilor din sectorul medical. Societatea in ansamblu beneficiaza de personal medical mult mai bine instruit, orientat catre ameliorarea sanatatii publice.

Nota:

1. Judetele in care s-au distribuit cele 5000 de exemplare ale Manualului de practica standardizat  si in care s-au organizat si stagii de pregatire practica pentru elevii din grupul tinta (29):

Alba, Arad,Arges, Bacau, Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Olt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

2. Judetele in care s-au distribuit cele 5000 de exemplare din Ghidul de orientare si consiliere profesionala (35):

Alba, Arad,Arges, Bacau, Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Olt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Neamt, Prahova, Suceava, Teleorman, Valcea, Caras Severin.

 

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.