Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Termenul de depunere a candidaturilor pentru bursa de studii de masterat la Universidad Complutense din Madrid a fost prelungit

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 17 Septembrie 2010

Biroul Executiv al Ordinului a decis să prelungească termenul de depunere a candidaturilor pentru bursa de studii de masterat la Universidad Complutense din Madrid.

Astfel, candidaturile se mai pot trimite pe adresa arsmedica@oamr.ro până pe data de 10 februarie 2010, iar interviurile la care vor fi invitaţi candidaţii selectaţi vor avea loc în perioada 18-25 februarie, în funcţie şi de disponibilitatea candidaţilor.

Bursa face parte din Acordul încheiat anul acesta de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România cu organizaţia de reglementare a profesiei din Spania, Consiliul General al asistenţilor medicali.
Durata studiilor de masterat este de un an, iar condiţiile sunt ca asistentul medical să cunoască limba spaniolă la un nivel acceptabil, să se întoarcă în ţară la sfârşitul studiilor şi să colaboreze cu Ordinul, astfel încât să utilizeze noile cunoştinţe în beneficiul reglementării profesiei din România şi a asistenţilor medicali români. Fiind vorba de studii de masterat, evident, asistentul medical trebuie să fie licenţiat în asistenţă medicală.
Conform Acordului, colegii din Spania vor asigura costurile necesare cazării, transportului local, asigurării medicale etc. şi, de asemenea, vor putea facilita găsirea unui loc de muncă pentru perioada studiilor.

Pentru a selecta asistentul medical care să beneficieze de bursă, Ordinul va organiza o preselecţie la sediul instituţiei, în cursul lunii ianuarie. Data exactă va fi afişată pe siteul www.oamr.ro, iar cererile de înscriere pot fi trimise la adresa de email arsmedica@oamr.ro. Ordinul va achita costurile însuşirii limbii spaniole pentru asistentul medical selectat. Cursurile de masterat încep la mijlocul lunii octombrie 2010.

Universidad Complutense din Madrid este una dintre cele mai vechi şi renumite universităţi din lume. Originile instituţiei de învăţământ sunt în Evul mediu, când Regele Sancho IV de Castilia a creat Studium Generale, în mai 1293. În 1499, Papa Alexandru VI a răspuns solicitării instituţiei şi i-a acordat statutul de universitate, sub denumirea de Universitas Complutensis.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.