Ordinul Nr. 1076 din 09 iulie 2019 privind aprobarea Normelor de organizare și desfășurare a programelor de specializare în vederea reconversiei profesionale Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2019 Precizări privind Programul special de revalorizare a calificărilor românești de asistent medical generalist Cooperarea româno-iordaniană | Consecvență, pragmatism și angajamente respectate „Provocări și perspective cu privire la profesia de asistent medical și moașă în context european și internațional” | Sesiune dedicată asistenților medicali și moașelor din România
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

MedRight Experts

Distribuiți pe Facebook Twitter

Protocolul a fost încheiat În vederea desfăşurării programului naţional educaţional Cum ne apărăm de malpraxis?”, program având la bază o structură educaţională dezvoltată de către MedRight Experts în implementarea proiectului pilot cu acelaşi nume.

Programul educaţional  Cum ne apărăm de malpraxis?”  constă în participarea fiecărui asistent medical/moaşă la un atelier de formare cu durata de două zile, urmat de asigurarea de consultanţă pe tematica programului pe termen lung, anume  un an de la data participării asistentului medical/ moaşei la sesiunea de formare.

 Prin implementarea programului educaţional propus se au în vedere informarea şi educarea grupului ţintă selectat, respectiv asistenţii medicali şi moaşele cu drept de liberă practică din România, cu privire la tematica malpraxisului medical, a respectării drepturilor pacientilor şi a legislaţiei aplicabile practicii medicale, urmărindu-se îmbunătăţirea calităţii actului medical, protejarea asistenţilor medicali/moaşelor din România împotriva acuzaţiilor de malpraxis şi protejarea pacienţilor împotriva erorilor medicale. Programul va asigura abordarea integrată a necesităţii educaţionale a asistenţilor medicali/moaşelor, prin implementarea celor doua componente ale acesteia: training şi consultanţă, din perspective medicală şi juridică.

http://www.medright.ro/

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2019 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.