Rezultatele selecției grupului țintă al proiectului ”Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi”
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

8 Mai, Ziua Egalității de Șanse

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 08 Mai 2015

 banda sigle femin

Ziua Națională a Egalității de Șanse între femei și barbați

8 mai 2015

Începând cu acest an, 8 mai a devenit Ziua Națională a Egalității de Șanse între femei și bărbați. Se marchează, în acest mod simbolic, ‎importanța acestei problematici pentru societatea românească în ansamblul ei.

Eforturile pentru promovarea egalității de șanse și de gen, ce au debutat în România la începutul anilor 90, trebuie, prin urmare, intensificate, pentru rezolvarea unor probleme încă existente: egalitate pe piața muncii, protecția femeilor victime ale violenței de gen, combaterea stereotipurilor de gen tradiționale și patriarhale, ce încă domină societatea românească.

Două dintre proiectele dezvoltate de OAMGMAMR, „Asigurarea accesului egal la ocupare şi diversificarea oportunităţilor de angajare pe o piaţă inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES” și „Dezvoltarea competenţelor profesionale pentru femeile din regimul sanitar, pe o piaţă inclusivă a muncii – FEMIN”, reprezintă, astfel, pași mici dar importanți pentru acest efort de asigurare a egalității de șanse intre femei și bărbați, prin acțiunile de conștientizare a femeilor din domeniul sanitar cu privire problema a egalității de gen, dar și prin oportunitățile de diversificare a pregătirii profesionale care sporesc șansele de integrare pe piața muncii.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.