Participarea OAMGMAMR la evenimentul organizat de Secretariatul SEEHN
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Acord de Cooperare între Asociația Coreeană a Asistenților Medicali și OAMGMAMR

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 27 Aprilie 2024

Domnul Mircea Timofte, în calitate de Președinte al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), și doamna Young Ran Tak, în calitate de Președinte al Asociației Coreene a Asistenților Medicali (KNA), au semnat Acordul de Cooperare între cele două organizații, într-un eveniment de marcă desfășurat la Seul, pe data de 24 aprilie 2024. Această semnare a avut loc în cadrul vizitei oficiale a Președintelui României în Republica Coreea și a fost onorată de prezența Consilierului Prezidențial pentru Sănătate, Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Paun.

La această întâlnire de importanță majoră au fost prezenți și alți distinși reprezentanți, printre care consulul României în Republica Coreea, domnul Alexandru Lisievici, și dna Roxana Hainagiu, consilier în cadrul Administrației Prezidențiale.

Delegația Asociației Coreene a Asistenților Medicali a fost compusă din doamna Hye Sug Son, Vicepreședinte al organizației, doamna Chiyoung Cha, Președinte al Comitetului de Relații Internaționale, dna Joanna Lee și domnul Dahee Chi, expert.

Scopul principal al întâlnirii a fost schimbul de informații și opinii referitoare la sistemele de sănătate și prioritățile de politică în domeniul sănătății din cele două țări. Ceremonia de semnare a acordului a avut loc la sediul Ambasadei României în Republica Coreea, sub auspiciile consulului României.

Ambele părți au subliniat importanța colaborării pentru îmbunătățirea calității îngrijirii medicale și au exprimat dorința de a dezvolta o cooperare pragmatică în acest sens. De asemenea, s-a evidențiat rolul crucial al organizațiilor în promovarea asistenților medicali ca lideri globali în furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate.

În cadrul evenimentului, Asociația Coreeană a Asistenților Medicali a fost invitată să participe la un eveniment de marcă în București, dedicat sărbătoririi a 125 de ani de la înființarea ICN (Consiliul Internațional al Asistenților Medicali), care va avea loc în perioada 21-22 octombrie. Acest eveniment va oferi o platformă excelentă pentru schimbul de idei și experiențe între profesioniștii din domeniul medical din cele două țări.

Partea coreeană a evidențiat eforturile lor în promovarea unei legislații dedicate asistenților medicali, iar partea română și-a manifestat sprijinul pentru această inițiativă, anunțând intenția de a susține transmiterea unei scrisori de susținere din partea comisiilor de sănătate ale Parlamentului României către omologii lor coreeni în susținerea legii. De asemenea, partea română a apreciat modelul coreean pentru educația pentru sănătate în școli, model care folosește asistenți medicali ca profesori pentru cursurile specifice.Valorificarea acestui exemplu de bune practici ar sprijini reducerea practicilor nesănătoase din comportamentul generațiilor tinere, susținând îmbunătățirea calității vieții și bunăstării.

Ordinul Asistenților Medicali este profund angajat în consolidarea relațiilor și colaborării cu partenerii internaționali, în vederea îmbunătățirii sistemului de sănătate și asigurării unei îngrijiri medicale de calitate pentru toți cetățenii.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.