Proiect SOFT SKILLS | Selecția grupului țintă pentru seriile 5 și 6 | Dosarele de înscriere se vor transmite începând cu data de 22 iulie 2024, ora 8:00
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

OAMGMAMR aniversează 15 ani! | Mesajul președintelui către membrii

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 20 Decembrie 2016

Aniversare 15 ani

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România

2016

Cuvântul președintelui

Pentru membrii Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, sfârșitul anului 2016 este marcat de un eveniment important,  aniversarea a 15 ani de la înființarea organizației.

De la înființare, în anul 2001, prin Legea privind exercitarea profesiei de asistent medical, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali din România, acțiunile și proiectele  organizției au fost derulate în spiritul a ceea ce urma să se contureze ca fiind misiunea organizației, susținând progresiv o cultură a calităţii, care să ducă la îmbunătăţirea continuă a practicii şi competenţei profesioniştilor, pentru a asigura dreptul pacienţilor la sănătate.

Prin eficiență, prezență activă și responsabilitate asumată a liderilor și a membrilor organizației, OAMGMAMR a devenit într-un timp scurt, o organizație prestigioasă în plan european și un actor important în reprezentarea intereselor profesionale ale membrilor săi, în plan național.

Urmărind documentele strategice ale organizației putem observa, cu mulțumire și satisfacție, că, majoritatea ariilor de dezvoltare identificate ca fiind necesare au devenit, în timp, rezultate importante în ceea ce privește profesia și exercitarea acesteia. Un exemplu concludent este poziționarea Ordinului în raport cu Ministerul Sănătății: în 2009 membrii organizației o descriau ca find orientată către colaborare cu Ministerul Sănătății, în 2013 un partener de dialog frecvent, iar în 2016 suntem autoritate competentă privind reglementarea profesiei.

Doresc, deasemenea, să subliniez, rezultatele organizației noastre în plan internațional. Apartenența la Consiliul European al organizațiilor de reglementare a profesiei (FEPI, acum ENC) și la Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) constituie platforme solide de afirmare a capacității și valorii Ordinului în plan European, respectiv internațional. Ca membri ai acestor prestigioase organizații am avut constant o contribuție  la dezvoltarea profesiei în plan internațional.

Ceea ce consider a fi cea mai importantă realizare pe care am atins-o este clădirea, afirmarea și impunerea  identității profesionale și organizaționale.  A fost un proces complex la care și-au adus aportul toți liderii organizației. A fi parte dintr-un asemenea demers este o mândrie și o onoare pentru fiecare dintre noi.

Nimic din ce am clădit împreună nu ar fi fost realizabil dacă organizația nu ar fi avut o echipă de lideri dedicați, cu înalt spirit de asumare a responsabilităților ce le revin, și dacă nu ar fi avut membri care ne onorează profesia zi de zi prin calitatea umană și profesională demonstrate.

Împreună, în 15 ani, am traversat perioade mai grele sau mai ușoare, păstrând în orice moment crezul că știm unde dorim să ajungem și că putem ajunge acolo. Am demonstrat onestitate, integritate, transparență în decizii, respectarea principiilor morale și instituționale, ne-am dezvoltat competențe în raport cu progresele tehnologice și oportunitățile de finanțare existente, ne-am axat pe dezvoltarea de relații de respect reciproc cu toți partenerii noștri, ne-am șlefuit neîncetat optimismul, realismul și speranța. Am clădit, pas cu pas, o cultură a excelenței.

Pentru viitor, este important să ne regândim continuu strategiile și abordările, să adaptăm mereu răspunsurile la nevoile pacienților, ale membrilor organizației și ale sistemului de sănătate în care operăm. Este extrem de important să rămânem în centrul acțiunilor de îmbunătățire a legislației care se referă la profesia și la profesioniștii pe care îi reprezentăm.

Am convingerea că, împreună, vom reuși să nu ne lăsăm orizonturile limitate de provocări, că vom reuși să păstrăm nealterat patrimoniul de imagine și poziționare pe care l-am clădit în 15 ani, și că vom continua să valorificăm în mod optim întreg capitalul de rezultate de care dispunem. Suntem o mare echipă, suntem campionii viziunii noastre, putem să dăm viitorului conturul la care aspirăm.

Mulțumesc fiecărui membru al OAMGMAMR pentru tot ce am realizat și am devenit ca echipă și, doresc fiecăruia acum, la sfârșit de an, sărbători fericite!

Mircea Timofte, Președinte

OAMGMAMR

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.