Rezultate obținute în cadrul programului de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi | 2022
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

ATELIERE DE LUCRU in domeniul egalitatii de sanse si dezvoltarii carierei pentru femeile din sistemul sanitar desfasurate in judetul Galati

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 05 Februarie 2015

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania beneficiar al proiectului “Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar,  pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729, a organizat la sediul Filialei OAMGMAMR Galati in data de 23 ianuarie 2015, doua ateliere de lucru , la care au participat 75 de persoane avand ca tema problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera.

Atelierele de lucru moderate de cei doi specialisti, Laura Grunberg si Diana Neaga, au avut ca principal scop cresterea constientizarii angajatelor din sistemul sanitar cu privire la inegalitatile dintre femei si barbati existente in societate in general si in mod particular manifestarea acestora pe piata muncii si in sistemul medical.

Rezultatul atelierelor de lucru de la Galati

3

Deschiderea atelierelor de lucru a avut loc la sediul filialei OAMGMAMR Galati, cu un cuvant de bun venit adresat de presedinta filialei OAMGMAMR Galati, Daniela Artimof, participantilor la atelierele de lucru si formatorilor cursurilor de calificare.

Daniela Artimof, in interviul acordat pentru activitatea de informare si promovare a proiectului, a salutat cu caldura initiativa OAMGMAMR de a implementa proiecte europene adresate angajatilor din sistemul sanitar, seriozitatea si responsabilitatea OAMGMAMR de care a dat dovada in proiectele cofinantate din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”  concretizate prin rezultate remarcabile si totodata a subliniat sansa pe care o au femeile inscrise in grupul tinta a proiectului de pe raza judetului Galati de a obtine noi competente prin participarea GRATUITA timp de 4 luni de zile la cursurile de calificare in Baby Sitter si Ingrijitoare batrani la domiciliu. Participarea se finalizeaza prin obtinerea diplomei eliberata de Autoritatea de Nationala pentru Calificare recunoscuta la national si european. De asemenea, doamna presedinta a pus accent pe importanta formarii profesionale a adultului, “resursele umane sunt cea mai mare avere a politicilor la nivel european”, a declarat presedinta filialei OAMGMAMR Galati.

Atelierul de lucru s-a desfasurat in mod interactiv, bazat pe dialog moderat, lucru în echipă, joc de roluri, brainstorming.

Discuțiile moderate din cadrul atelierelor au demonstrat nevoia femeilor de a discuta într-un cadru organizat si deschis despre problemele lor,  acestea impartasind diverse experiente din sistem, dovedind astfel existența multor situații de dezechilibru între viața privată și carieră. S-a vorbit despre prevederile legale privind: egalitatea de sanse, discriminarea, concediul de maternitate,  despre problema lipsei de timp special planificat  pentru  ca femeile să poate lua o pauză de masă civilizată fără a perturba activitățile spitalicești, despre forme concrete de manifestare a hărțuirii sexuale, dar și despre nevoia unor spații de recreere/recuperare pentru personal în vederea creșterii calității muncii.

In cadrul atelierului de lucru,  s-au colectat și o serie de informații utile (pe baza caietului de exercitii) privind gradul de informare și conștientizare pe probleme de egalitate de șanse al femeilor din sistemul de sănătate.

In cadrul atelierelor de lucru, participantele s-au bucurat de primirea materialelor promotionale realizate in proiect si anume: block-notes cu pix, sacose de panza, memory stick, brosuri, materiale materiale necesare derularii cursurilor teoretice si practice (trusa de prim ajutor, halate, suport de curs, bloc-notes cu pix ).

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” , POSDRU/144/6.3/S/128729, se deruleaza pe o perioada de 18 luni in parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania).

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2023 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.