OAMGMAMR lansează noi cursuri gratuite pe platforma națională de cursuri online Asistenții medicali generaliști absolvenți ai Programului special de revalorizare a calificării vor beneficia de recunoastere profesională automată pe teritoriul UE, după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a modificării Directivei 2005/36/CE SITUAȚIA PROFESIEI DE ASISTENT MEDICAL LA NIVEL MONDIAL 12 Mai | Ziua Internațională a Asistentului Medical În atenția asistenților medicali!
Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

OAMGMAMR se alătură campaniei „Nu agresați cadrele medicale!”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 26 Ianuarie 2016

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România se alătură Federației SANITAS în derularea campaniei „Nu agresați cadrele medicale!”, ce are ca scop adoptarea unui act normativ menit să protejeze profesioniștii din sistemul sanitar de orice formă de  violență, în exercitarea profesiei.

Inițierea demersului de adoptare a unui cadru legislativ privind protejarea profesioniștilor din domeniul medical, împotriva agresiunilor de la locul de muncă,  vine din nevoia resimțită de aceștia, care, din ce în ce mai des se confruntă cu forme de violență verbală și chiar fizică.

Din studiul realizat de către Colegiul Medicilor București, în anul 2015, rezultă că aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10,2% este agresat fizic. Două dintre principalele motive pentru care angajații din sistem sunt agresați sunt indicate de aceștia ca fiind timpul de așteptare sau refuzul de a accepta diagnosticul.

Campania ”NU agresați cadrele medicale!” a fost lansată luni, 25 ianuarie 2015, și va continua cu o serie de dezbateri cu reprezentanții autorităților statului, cu manageri de spitale și angajați din sistemul sanitar, cu scopul de a identifica situațiile conflictuale care pot genera acte de violență, precum și de a determina soluții pentru prevenirea și combaterea acestora.

Dezbaterile propuse în cadrul acestei campanii se vor desfășura la Alba Iulia, pe 2 februarie 2016, și ulterior la  Constanța, Iași și Cluj.

Lipsa de protecție a angajaților din sistemul sanitar la locul de muncă, indică necesitatea adoptării unui cadru legislativ care să apere profesioniștii împotriva oricăror forme de agresiune.

Campania ”NU agresați cadrele medicale!” își propune să identifice și o serie de instrumente de protecție a angajaților din sistemul medical, să pună la dispoziția acestora canale de comunicare cât și o serie de măsuri de securitate. În cadrul campaniei vor fi definite o serie de politici care să asigure un mediu de muncă protejat, prin adoptarea unor instrumente adecvate de protecție a angajaților din sistemul sanitar.

Personalul medical agresat va avea posibilitatea să apeleze la un Telverde, prin intermediul căriua să fie consiliat și sprijinit în orice situație conflictuală în care poate fi implicat.

La lansarea acestei campanii au participat domnul Florin Buicu- Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, doamna Diana Loreta Păun- Consilier de Stat și domnul Dan Eugen Strâmbu- Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

Fotografii eveniment 25.01.2016

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.