În atenția asistenților medicali!
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Comunicat de presă- Întâlnirea preşedintelui OAMGMAMR cu europarlamentarii români şi cu reprezentantul RPUE

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 11 Noiembrie 2014

În perioada 4- 6 noiembrie 2014, domnul Mircea Timofte, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR ) a avut o serie de întâlniri de lucru la Bruxelles, cu europarlamentarii români, membri ai Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară din Parlamentul European, domnul Cristian Buşoi (în data de 4 noiembrie) şi domnul Claudiu- Ciprian  Tănăsescu (în data de 5 noiembrie).

Întâlnirile de lucru reprezintă o reconfirmare a angajamentelor asumate de vicepreşedintele FEPI (Federaţia Europeană a organismelor de reglementare şi a autorităţilor competente pentru profesia de asistent medical), domnul Mircea Timofte, în cadrul Adunării Generale a FEPI (Budapesta, 20 octombrie 2014) de susţinere a demersurilor de creştere a vizibilităţii FEPI în plan european şi a unei prezenţe întârite a organizaţiei,  în relaţie cu instituţiile europene.

La invitaţia domnului Mircea Timofte, domnul Theodoros Koutroubas, consilierul politic al FEPI, a participat la discuţii unde a susţinut o prezentare a viziunii organizaţiei în noul context European.

D    C

În cadrul întâlnirilor de lucru, domnul Mircea Timofte a apreciat că  dezvoltarea unui parteneriat bazat pe deschidere şi dialog cu membrii Comisiei de specialitate a Parlamentului European este esenţială pentru conştientizarea rolului vital al acestei categorii profesionale, precum şi pentru creşterea standardelor de calitate a actului medical pe teritoriul european, în special, luând în considerare poziţia centrală pe care o ocupă Parlamentul European în procesul de adoptare a legislaţiei pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

„Îmi exprim convingerea ca această întâlnire să fie o oportunitate pentru prezentarea rolului şi obiectivelor celor două organizaţii pe care am onoarea să le reprezint şi, în acelaşi timp, un bun prilej pentru discutarea unor subiecte de importanţă deosebită pentru asistenţii medicali, aflate în prezent pe agenda europeană” a declarat în întrevederi preşedintele OAMGMAMR.

Mircea Timofte a subliniat, de asemenea, rolul important pe care îl are Parlamentul European în monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România în procesul de negociere a Directivei 2013/55/UE privind programul de revalorizare a asistenţilor medicali generalişti, întrucât, în baza progreselor raportate de România, Comisia Europeană va transmite un raport privind programul special de revalorizare prevăzut în actul european. Mai mult, preşedintele OAMGMAMR a solicitat sprijinul europarlamentarilor români în susţinerea demersurilor naţionale de utilizare a fondurilor structurale pentru implementarea programului de revalorizare dar şi pentru finanţarea unor programe de training si de informatizare în domeniu.

E                 FF

În data de 6 noiembrie,  preşedintele OAMGMAMR a avut o întrevedere cu domnul Cristian Bădescu, Reprezentantul Permanent Adjunct din cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană şi cu ataşaţii de specialitate (sănătate şi educaţie) din cadrul Reprezentanţei.

Scopul acestei întâlniri a fost discutarea principalelor evoluţii în plan european privind legislaţia aplicabilă categoriei profesionale, cu accent pe măsurile adoptate de OAMGMAMR, în vederea implementării angajamentelor asumate prin Directiva 2013/55/UE.

În urma discuţiilor, au fost convenite o serie de demersuri viitoare de participare activă şi de consultare, atât în grupurile de lucru de specialitate din cadrul Comisiei Europene, dar şi prin contacte bilaterale, astfel încât să se asigure o comunicare constantă şi transparentă, privind paşii succesivi realizaţi de România, pentru armonizarea acţiunilor naţionale cu obiectivele europene.

OAMGMAMR

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.