Lista persoanelor validate, proiect ”Dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali prin programe de formare SOFT SKILLS”.
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Conferința de informare și conștientizare a beneficiilor formării profesionale continue

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 16 Noiembrie 2011

1

 

Asociația „Centrul Român de Inițiative” și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România au organizat miercuri, 16 noiembrie 2011,  Conferința de informare și conștientizare a beneficiilor formării profesionale continue din cadrul proiectului „Orientarea profesională și calificarea angajaților din sectorul sanitar – O șansă pentru viitor!”

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea resurselor umane a angajaților din sectorul sanitar, prin participarea la programe de calificare și recalificare, dobândirea de noi competențe fiind validată prin certificate de calificare recunoscute la nivel național sau european.

Implementarea acestui proiect de către OAMGMAMR, vine ca răspuns la solicitarile multiple ale asistenților medicali și moașelor din România, de a acorda o atenție sporită îngrijirii nou-născuților, a bătrânilor și bolnavilor, domenii în care se înregistrează un deficit de  personal calificat, ca urmare a migrației acestui personal în străinătate.

Astfel, pe lângă programele de consiliere și orientare profesională, în acest proiect sunt oferite și cursuri gratuite de calificare/recalificare în meseriile de Baby sitter, Îngrijitor bătrâni la domiciliu și Îngrijitori bolnavi la domiciliu.

Proiectul urmărește consilierea și orientarea în carieră a 3000 de angajați aparținând sectorului sanitar din care 2400 femei.
700 de angajați aparținând sectorului sanitar din care 560 femei, din toate regiunile de dezvoltare ale țării, vor participa la cursurile de calificare și recalificare, fiind încurajate să participe mai ales persoanele cu vârsta de peste 45 de ani și cele de sex feminin.

Evenimentul s-a desfășurat cu participarea reprezentanților conducerii OAMGMAMR, a echipei de proiect, a experților din partea furnizorilor de orientare și consiliere și a celor de organizare a cursurilor de formare profesională, a potențialilor beneficiari, a reprezentanților mass media.

Pentru a fi la curent cu evoluția proiectului sau pentru a vedea modalitățile prin care puteți participa, accesați adresa: http://ascri.ro/oamgmamr/ sau site-ul www.ascri.ro secțiunea Proiecte în derulare.

Pentru informații suplimentare, contactați:

OAMGMAMR, Str. Inginer Zablovschi, nr. 76, sector 1 Bucureşti, tel. 021/224.00.55;fax. 021/224.00.75 www.oamr.ro, e-mail: oammromania@yahoo.com

Pentru mai multe informații despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, puteți accesa site-ul www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte in oameni! Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 59703 Titlul proiectului: „Orientarea profesionala si calificarea angajatilor din sectorul sanitar – o sansa pentru viitor!”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.