Rezultatele selecției grupului țintă al proiectului ”Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi”
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării proiectului ACCES

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 18 Iulie 2014

ACCES BANDA SIGLE    

                                                                Stimați asistenți,

Vineri, 25 Iulie 2014, orele 10:00, la Hotel Ramada, sala Opal, Pitești, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) vă invită la conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării proiectului „Asigurarea accesului egal la ocupare şi diversificarea oportunităţilor de angajare pe o piaţă inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”.

Proiectul își propune să ofere celor 600 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat din județele Argeș, Ialomița, Călărași, Teleorman, Bistrița Năsăud, Sălaj, Maramureș, Arad si Timiș acces la diversificarea calificărilor deținute de 600 de femei, fapt ce le oferă o mobilitate sporită pe piața muncii, precum și o forma de venit suplimentar, cât și prin efectul pozitiv și valoarea adăugată dată de promovarea principiilor egalității de șanse și gen pe piața muncii.

În cadrul proiectului se vor desfășura doua programe de formare profesională ce vor viza calificarea participantelor pentru meseriile de baby-sitter și îngrijitor bătrâni la domiciliu, iar 90 dintre ele vor participa la sesiuni de formare continuă pentru dezvoltarea abilităților IT.

Proiectul prevede organizarea a 15 ateliere de lucru regionale ce vor viza studierea percepției grupului țintă asupra problematicii egalității din perspectiva posibilităților de dezvoltare a carierei în condițiile unui echilibru între viața de familie și cea privată. De asemenea, 30 de femei vor participa la 3 vizite de lucru la partenerul transnațional in Madrid (Spania), pentru schimb de bune practici în domeniul egalității de gen. Documentarea făcută pe parcursul atelierelor și a vizitelor de lucru vor conduce la elaborarea unui ghid de bune practici ce va dori să disemineze perspectiva actuala a femeilor asupra tematicilor dezbătute.

Persoane de contact: Vergilia Madalina Florea (Coordonator proiect), Telefon: 0745810772; Adriana Cârnu, (Expert promovare si informare), Telefon: 0724293493

Descarca Invitatie conferinta lansare ACCES

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.