Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali | Sesiunea 2024
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Conferința regională din regiunea Sud-Vest, Oltenia- proiect FEMIN

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 19 Octombrie 2015

                     19.10.2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 16 octombrie 2015, la Slatina, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), a organizat conferința regională în cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European, „Dezvoltarea competenţelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piaţă inclusivă a muncii– FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729.

La conferința regională au fost prezente 70 de persoane care activează în domeniul medical: medici și manageri ai unităților medicale din Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, Spitalul Orășenesc Corabia, Spitalul Municipal Caracal, asistenți medicali, personal auxiliar, personal din OAMGMAMR – filiala Slatina dar și 30 de viitori profesioniști, elevi din școlile postliceale sanitare din Slatina. Echipa de proiect a prezentat rezultatele realizate în cadrul proiectului în cele 17 luni de activitate, în colaborare cu filialele din regiunea Sud-Vest, Oltenia: Olt și Gorj.

Expertul egalitate de șanse, dna. Conf. Univ. Dr. în sociologie – Laura Roxana Grȕnberg, le-a vorbit participanților despre modalitățile de stimulare a participării femeilor pe piața muncii, de interesul tot mai crescut al femeilor pentru dezvoltarea carierei.  A fost prezentat Ghidul de bune practici – Familie şi Carieră de la teorie la practică, un instrument util pentru personalul din sectorul medical, în ceea ce privește respectarea principiilor egalității de șanse și reconcilierii vieții personale cu viața de familie.

DSC03406

Unul dintre cele mai captivante momente ale conferinței a fost împărtășirea experiențelor acumulate de către persoanele din județele Olt si Gorj care au participat la vizitele de lucru transnaționale din Madrid și care au fost prezente în sală, altă activitate importantă și de impact organizată în cadrul proiectului în parteneriat cu Consejo General de Enfermeria.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, str. Ing. Zablovschi, Nr. 76, București;

tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; www.femin.ro, OAMMRomania@gmail.com.

Persoana contact: Raluca Cheptănaru, Expert informare și promovare

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.