Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali | Sesiunea 2024
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Conferința regională organizată la București în cadrul proiectului FEMIN

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 26 Octombrie 2015

banda sigle FEMIN buna

         26.10.2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 22 octombrie 2015, la Bucuresti, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) a organizat conferința regională în cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European „Dezvoltarea competenţelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piaţă inclusivă a muncii– FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729.

La conferința regională au fost prezenți domnul Mircea Timofte, Președintele OAMGMAMR și doamna Carmen Mazilu, Președintele filialei București- OAMGMAMR care le-a vorbit celor 100 de persoane invitate (80 de persoane care activează în domeniul medical: asistenți medicali și personal auxiliar, dar și 20 de viitori profesioniști, elevi de la Scoala postliceală sanitară Fundeni), despre beneficiile investiției în oameni în proiectele POSDRU. Echipa de proiect a prezentat rezultatele realizate în cadrul proiectului în cele 17 luni de activitate, în colaborare cu filiala Bucuresti.

Expertul egalitate de șanse, dna. Conf. Univ. Dr. în sociologie – Laura Roxana Grȕnberg, le-a vorbit participanților despre modalitățile de stimulare a participării femeilor pe piața muncii, de interesul tot mai crescut al femeilor pentru dezvoltarea carierei.  A fost prezentat Ghidul de bune practici – Familie Și Carieră De la teorie la practică, publicat in 2.500 de exemplare, un instrument util pentru personalul din sectorul medical, în ceea ce privește respectarea principiilor egalității de șanse și reconcilierii vieții personale cu viața de familie.

DSC04934

Unul dintre cele mai captivante momente ale conferinței a fost împărtășirea experiențelor acumulate de către o parte din cele 20 de persoane din Bucuresti care au participat la vizitele de lucru transnaționale din Madrid și care au fost prezente în sală, altă activitate importantă și de impact organizată în cadrul proiectului în parteneriat cu Consejo General de Enfermeria, Spania.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, București; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; www.femin.ro, OAMMRomania@gmail.com.

Persoana contact: Raluca Cheptănaru, Expert informare și promovare

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.