Lista persoanelor validate, proiect ”Dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali prin programe de formare SOFT SKILLS”.
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali aduce vocea asistenților medicali în cadrul Adunării Generale a ONU

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 29 Septembrie 2022
Vocea profesiei de asistent medical s-a fost auzită în cadrul celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite (UNGA), prin intervenția susținută de către Consiliul Internațional al asistenților medicali (ICN).  Dr. Michelle Acorn, Asistent Șef în cadrul ICN, Dr. Gill Adynski, analist ICN de politici de asistență medicală și sănătate și Dr. Holly Shaw, reprezentant ICN în cadrul Consiliului economic și social al Națiunilor Unite și conferențiar universitar la Universitatea Adelphi, au participat la mai multe sesiuni în cadrul UNGA, care s-au desfășurat în perioada 20-26 septembrie 2022. UNGA este principalul organ de elaborare a politicilor al Națiunilor Unite.  Cuprinzând toate cele 193 de state membre, aceasta oferă un forum unic pentru discuții multilaterale privind întregul spectru de probleme internaționale, acoperite de Carta Națiunilor Unite. La data de 20 septembrie, ICN a participat la sesiuni de networking cu organizații partenere, printre care reuniunea Jhpiego Rx for Primary Health Care:  A People-First Prescription (Rx pentru îngrijiri primare de sănătate: Rețeta care pune oamenii pe primul loc); reuniunea Johnson & Johnson Stories from the Heart of Health (Povești din inima sănătății) și celebrarea aniversării a 100 de ani de la înființarea Confederației Internaționale a Moașelor. De asemenea, ICN s-a întâlnit cu CGFNS International, Sigma Theta Tau și va participa la Conferința organizațiilor neguvernamentale aflate în relații consultative cu Organizația Națiunilor Unite (CoNGO). ICN a participat la reuniunea la nivel înalt pentru a marca comemorarea a 30 de ani de la adoptarea  Declarației privind drepturile persoanelor care aparțin minorităților naționale sau etnice, religioase și lingvistice .  Acesta este un subiect de mare importanță pentru ICN, întrucât asistenții medicali sunt activi în creșterea gradului de conștientizare privind disparitățile în materie de sănătate, în cadrul populațiilor minoritare. ICN consideră că optimizarea unei îngrijiri de sănătate inteligibile și informate între pacienți și furnizori, prin strategii de comunicare, sprijin și resurse poate reduce barierele lingvistice și poate îmbunătăți siguranța. ICN solicită asistenților medicali și altor profesii din domeniul sănătății să reflecteze asupra recrutării și retenției în profesie, din punct de vedere etic, a unui număr mai mare de minorități și asupra promovării unui număr mai mare de asistenți medicali din rândul minorităților, în poziții de conducere în domeniul sănătății.
Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.