Lansarea lucrării „Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenți medicali generaliști”
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali relansează invitația de trimitere a rezumatelor pentru Congresul ICN 2021

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 25 Ianuarie 2021

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a anunțat redeschiderea depunerii online a rezumatelor pentru Congresul ICN 2021. Având tema Nursing Around the World, Congresul se va desfășura virtual în perioada 2-4 noiembrie 2021. Sistemul online de trimitere a rezumatelor va fi deschis de la 15 ianuarie până la 11 martie 2021.  

Instrucțiunile privind trimiterea rezumatelor și detalii referitoare la temele ce trebuie abordate, pot fi accesate la www.icncongress2021.org. ICN îi invită pe asistenții medicali și alți profesioniști din întreaga lume, să își împărtășească ideile, cercetările și expertiza, prin trimiterea unor rezumate pentru programul științific. Termenul limită pentru depunere este 11 martie 2021. Rezumatele prezentate anterior nu trebuie retrimise, însă există opțiunea de editare a documentelor trimise anterior, precum și de depunere a unora noi.  

Rezumatele pot cuprinde următoarele teme:

 1. Leadership în profesia de asistent medical
 2. Epidemii și pandemii: Experiențele asistenților medicali, răspunsuri și recmandări politice  
 3. Reglementare și educație în profesia de asistent medical
 4. Calitate și siguranță
 5. Îngrijirile medicale și practica avansată în profesia de asistent medical
 6. Forța de muncă în domeniul asistenței medicale
 7. Problemele globale în domeniul sănătății
 8. Sănătate digitală și inovație   

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să consultați  Call for Abstracts

2020 a fost Anul Internațional al Asistentului Medical și al Moașei, un moment în care sperasem să celebrăm activitatea asistenților medicali și a moașelor de la nivel internațional, să scoatem la lumină condițiile dificile cu care se confruntă adesea, și să milităm pentru creșterea investițiilor în forța de muncă a asistenților medicali și moașelor.  Sosirea pandemiei globale COVID-19 subliniază importanța forței de muncă din domeniul asistenței medicale în aceste vremuri grele, chiar mai mult decât ar fi făcut-o planificările noastre. Asistenții medicali au fost și continuă să fie în centrul eforturilor de prevenire, limitare și gestionare a acestei urgențe de sănătate.

În parteneriat cu Asociația asistenților medicali din Emiratele Arabe, ICN 2021 va reuni mii de asistenți medicali din întreaga lume, într-un eveniment virtual, și va pune în valoare contribuția vitală a asistenților medicali în lupta pentru sănătate și bunăstare în întreaga lume. În ciuda lipsei contactului direct, Congresul va oferi asistenților medicali oportunitatea de a crea noi contacte și de a-și disemina cunoștințele în toate specializările, culturile și țările.   

Date importante pentru Congresul ICN 2021

 • 15 ianuarie 2021         – Deschiderea depunerii de rezumate online
 • 15 ianuarie 2021         – Deschiderea înscrierilor online
 • 11 martie 2021            – Încheierea trimiterii de rezumate online (ora 00 CET)
 • Mai 2021                    – Notificarea candidaților acceptați
 • 9 iunie 2021             – Termen limită de înscriere a prezentatorilor rezumatelor  
 • 9 iunie 2021              – Încheierea termenului limită pentru înscriere early bird
 • 2 noiembrie 2021      – Deschidere ICN 2021 

Pe website-ul Congresului www.icncongress2021.org vor fi publicate informații suplimentare și actualizări periodice privind programele Congresului.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.