Lista persoanelor validate, proiect ”Dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali prin programe de formare SOFT SKILLS”.
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Cursuri de calificare în meseria Infirmiere- pași în realizarea transferabilității rezultatelor

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 08 Martie 2016

banda sigle femin

08.03.2016

Cursuri de calificare în meseria Infirmiere

– pași în realizarea transferabilității rezultatelor

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a implementat în perioada mai 2014-decembrie 2015 proiectul confinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!” cu titlul “Dezvoltarea competențelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piață inclusivă a muncii – FEMIN”- POSDRU/144/6.3/S/128729.

În prezent, OAMGMAMR desfășoară o serie de acțiuni în vederea evaluării impactului produs de implementarea proiectului și asigurării sustenabilității proiectului.  În acest sens, organizația continuă activitatea de formare profesională prin organizarea de cursuri de calificare pentru persoanele angajate în sectorul sanitar.

Astfel, în data de 11 martie 2016 se demarează la Alba de către Filiala a OAMGMAMR, cursul de calificare în meseria Infirmiere, care va avea o durată de 720 de ore (teorie  240 de ore) și (practică 480 de ore).

Participantele vor putea fructifica la locul de muncă actual sau la un nou loc de muncă, noile competențe dobândite: lucrul în echipă multidisciplinară; comunicarea interactivă, respectarea drepturilor persoanei îngrijite, supravegherea stării de sănătate a persoanei îngrijite, alimentarea și hidratarea a persoanei îngrijite.

Participantele vor primi la final o calificare complementară profesiei și o diplomă recunoscută la nivel național și european, eliberată de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Ca și în proiectul FEMIN, la final această calificare le va spori participantelor mobilitatea pe piața muncii și va deschide noi oportunități de ocupare, ca și obținerea unui venit suplimentar. Vorbim astfel, de asigurarea transferabilității rezultatelor unui proiect finanțat din fondul European, prin continuarea activităților de formare profesională și în alte județe decât cele în care a fost implementat proiectul FEMIN.

Pentru informații suplimentare, contactați OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, București; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; www.femin.ro, OAMMRomania@gmail.com.

Intocmit: Raluca Cheptănaru, Expert informare și promovare

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.