Selecție grup țintă – seriile 1 și 2 | Proiect SOFT SKILLS
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Noutăți privind echivalarea studiilor postliceale sanitare cu studii superioare

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 03 Aprilie 2017

În data de 30 martie 2017, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale au fost invitați la Președinție, la consultarea cu privire la modificarea art. 174, alin. 6, din Legea Nr.1/2011 a educației naționale, în vederea promulgării acesteia de către Președintele României.

La această întâlnire au participat, din partea OAMGMAMR, Mircea Timofte, președinte, și Carmen Mazilu, vicepreședinte, care și-au exprimat acordul față de forma legii adoptate de către Parlamentul României.

Articolul 174, alin.6, face referire la creditele de studii transferabile obținute în învățământul postliceal sanitar, care vor oferi posibilitatea posibilitatea recunoașterii parțiale a studiilor.

Articolul adoptat are următoarea formă:

”(61) Absolvenții școlilor postliceale sanitare cu diploma de bacalaureat pot continua studiile în învățământul superior medical la programele de licență ”Asistent medical generalist”.

(62) Pentru continuarea studiilor în învățământul superior medical la programele ”Asistent medical generalist” absolvenții școlilor postliceale sanitare cu diplomă de bacalaureat trebuie să se înscrie și să promoveze concursul de admitere.

(63) Studenții admiși la programele de licență ”Asistent medical generalist” absolvenți ai școlilor postliceale sanitare postliceale beneficiază de recunoașterea parțială a studiilor prin sistemul de credite transferabile.

(64) Recunoașterea parțială a studiilor se face în baza unei metodologii convenite de universitățile de medicină și farmacie, aprobată prin ordin al ministrului educației naționale și care cuprinde criteriile generale.

(65) Universitățile își elaborează metodologii proprii care să cuprindă criterii specifice stabilite de senatele universitare.”

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România va urmări metodologia de aplicare a acestei legi, pentru ca asistenții medicali să beneficieze de recunoașterea parțială a competențelor dobândite în școala postliceală.

OAMGMAMR

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.