Participarea Președintelui OAMGMAMR la cel de-al XXIV-lea eveniment pentru susținerea proiectului național #ÎmpreunăProtejămRomânia
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Emoții mari la examenele de finalizare a cursurilor de calificare de Baby sitter si Ingrijitoare batrani la domiciliu organizate în București

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 03 Iunie 2015

banda sigle femin

Emoții mari la examenele de finalizare a cursurilor de calificare de Baby sitter si Ingrijitoare batrani la domiciliu organizate în BUCUREȘTI

03.06.2015

In data de 27 si 28 mai 2015Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, beneficiar al proiectului “Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar,  pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729, a organizat examenele de finalizare la cursurile de calificare de Baby sitter si Ingrijitoare batrani la domiciliu pentru 99 de persoane din grupul tinta din regiunea Bucuresti-Ilfov.

Pe parcursul celor 360 de ore de curs, sustinute pe o perioada de 4 luni, participantele de la cele 2 grupe de Baby sitter si cele 2 grupe de Ingrijitoare batrani la domiciliu,  inscrise in grupul tinta al proiectului, au beneficiat atat de pregatire teoretica cat si de pregatire practica.

 

Cursurile desfasurate in regiunea Bucuresti-Ilfov, s-au finalizat cu succes prin absolvirea examenului de calificare, media generală obtinuta de cele 4 grupe fiind de 9,77 si o rata de promovabilitate de 100%.

In cele doua zile de examene, cursantele s-au mobilizat răspunzând la testele de teorie și la proba practică în fața comisiilor de la Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Participantele de la grupa de Baby sitter si de Ingrijitoare batrani la domiciliu, vor primi diplome recunoscute la nivel national si european, eliberate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) si vor beneficia de o subventie in valoare de 1.068 lei.

In plus, ca urmare a competentelor dobandite, femeile din grupul tinta au sanse mai mari de integrare socio-profesionala, mobilitate pe piata muncii si posibilitate de a obtine venituri suplimentare.

Dupa examenele de evaluare, formatorii si o parte dintre cursante au acordat cate un interviu pentru activitatea de informare si promovare a proiectului, in care si-au exprimat multumirea ca au acumulat cunostinte noi de actualitate in domeniu, ca au beneficiat de un curs de calitate.

Formatorii de la grupele de Ingrijitoare batrani si Baby sitter, au subliniat  constiinciozitatea, seriozitatea, punctualitatea si implicarea deosebita a cursantilor pentru dobandirea abilitatilor teoretice si practice din domeniu.

O participanta de la grupa de Ingrijitoare batrani la domiciliu, a precizat: „am mari emotii la examen, am invatat foarte multe lucruri la curs, experienta a fost foarte frumoasa si imi doresc sa pun in practica ceea ce am invatat. Nu a fost usor sa parcurg cele 4 luni de curs, sa ma impart intre serviciu, familie, curs si in plus sa si invatam, insa ma bucur enorm ca am reusit sa fac acest curs si ca se fac astfel de cursuri in care invatam sa ingrijim batranii nostri”.

O alta participanta de la grupa de Ingrijitoare batrani la domiciliu, a precizat: „ Cursul a fost foarte bine structurat atat din punct de vedere tematic cat si din punct de vedere practic. Am fost foarte incantata de toate informatiile care ni s-au prezentat avand in vedere ca au fost foarte multe exemple practice din experienta profesionala a formatorului”

O participanta la grupa de Baby sitter a spus:”A fost un examen greu dar am constatat ca am stiut tot si sunt foarte fericita si mandra de mine. Cursul a fost de un real folos si ne-a aprofundat cunostintele”.

 In cadrul acestui proiect, participantele au avut oportunitatea de a participa GRATUIT la programele de formare continua, obtinand la final o calificare complementara profesiei, pe care o pot fructifica la locul de munca actual sau la un nou loc de munca.

Felicitam cursantele pentru rezultatele obținute și le dorim ca această diplomă sa le aduca mult succes in activitatea profesionala.

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucuresti; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; www.femin.ro, OAMMRomania@gmail.com.

Articol realizat de Raluca Cheptanaru, Expert informare si promovare

Contract POSDRU/144/6.3/S/128729: „Dezvoltarea competenţelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piaţă inclusivă a muncii – FEMIN”Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”
Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.