În atenția asistenților medicali | Anunț angajare Apel din partea Organizației Mondiale a Sănătății Anunț
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Examen pentru ultima grupă de cursanți -operator PC

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 22 Noiembrie 2012

3

Examen pentru ultima grupa de cursanti
– operator PC – din Regiunea Bucuresti-Ilfov

Bucuresti, decembrie 2012

Sâmbătă, 29 noiembrie 2012, s-a finalizat ultimul curs de calculatoare (operator PC) pentru o grupa de 23 de asistenti medicali din Regiunea Bucuresti-Ilfov, in cadrul proiectului „E-Nursing:  Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, implementat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investeste in oameni!”

In cadrul celor 42 de ore de curs asistentii medicali selectati, s-au familiarizat cu notiuni de baza din domeniul calculatoarelor, a tehnologiei informatiei si comunicatiei. De asemenea, cursantii au primit materiale promotionale si un Manual de bune practici pentru combaterea discriminarii pentru angajatii din sectorul de sanatate, realizat si diseminat in cadrul activitatilor proiectului in anul 2011.
Cei 23 de asistentii medicali din municipiul Bucuresti recrutati conform Metodologiei de selectare aprobate in cadrul proiectului, la finalul pregatirii au sustinut un examen in vederea obtinerii certificatului CNCFPA, certificat recunoscut la nivel national si in vederea obtinerii celor 20 de credite, in cadrul programului Educatie Medicala Continua (EMC). Examenul a fost promovat in totalitate de catre asistentii medicali care au sarbatorit intr-un cadru festiv finalizarea cursurilor.

Cei 500 de asistenti medicali pentru care s-au organizat cursuri in regiunea Bucuresti-Ilfov, au fost instruiti de  Asociatia „Centrul Roman de Initiative”,  furnizor autorizat CNCFPA, in incinta  Colegiului Economic Viilor din Bucuresti si pana in prezent au primit certificate de absolvire 477 de asistenti medicali, 427 din municipiul Bucuresti si 50 din judetul Ilfov.

Pentru informații suplimentare privind organizarea sesiunii de lucru, contactați: Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Sediul de implementare: str. Ceasornicului, nr. 8, sector 1, Bucureşti, telefon 021/310.08.90, fax: 021/3130966, web: www.oamr.rooammromania@yahoo.com, persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA – manager de proiect.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU/81/3.2/S/57946 Titlul proiectului: „E-Nursing:Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.