Participarea OAMGMAMR la evenimentul organizat de Secretariatul SEEHN
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Finalizarea cursurilor de calificare Baby – sitter si Îngrijitoare batrani la domiciliu in judetul Galati

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 04 Iunie 2015

banda sigle femin

FINALIZAREA CURSURILOR DE CALIFICARE

BABY SITTER SI INGRIJITOARE BATRANI LA DOMICILIU IN JUDETUL GALATI

04.06.2015

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, beneficiar al proiectului “Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar,  pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729, a organizat in perioada 26-27 mai 2015 pentru 74 de persoane din grupul tinta din judetul Galati, examenele de finalizare la cursurile de calificare de Baby sitter si Ingrijitoare batrani la domiciliu.

Pe parcursul celor 360 de ore de curs, sustinute pe o perioada de 4 luni de zile, participantele de la grupa de Baby sitter si cele 2 grupe de Ingrijitoare batrani la domiciliu, au beneficiat atat de pregatire teoretica cat si de pregatire practica.

Cursurile desfasurate in judetul Galati, s-au finalizat cu succes prin absolvirea examenului de calificare, media generală obtinuta de cele 3 grupe fiind de 9,87 si o rata de promovabilitate de 100%.

Participantele de la grupa de Baby sitter si de la grupele de Ingrijitoare batrani la domiciliu, vor primi diplome recunoscute la nivel national si european, eliberate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) si vor beneficia de o subventie in valoare de 1.068 lei.

In plus, ca urmare a competentelor dobandite, femeile din grupul tinta au sanse mai mari de integrare socio-profesionala, mobilitate pe piata muncii si posibilitate de a obtine venituri suplimentare.

Intr-un interviu acordat activitatii de informare si promovare, doamna Daniela Artimof-presedintele Filialei OAMGMAMR Galati, a declarat ca acest proiect este extraordinar de binevenit, deoarece, astfel, cele 74 de femei selectate in grupul tinta al proiectului, au beneficiat gratuit de cursuri de calificare, materiale informative si de tot procesul formativ, ceea ce le da posibilitatea de a-si creste calitatea vietii personale si profesionale.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” , POSDRU/144/6.3/S/128729.

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucuresti; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; www.femin.ro, OAMMRomania@gmail.com.

Persoana de contact:  Raluca Cheptanaru, Expert informare si promovare

Contract POSDRU/144/6.3/S/128729: „Dezvoltarea competenţelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piaţă inclusivă a muncii – FEMIN” Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!” Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.