Participarea OAMGMAMR la evenimentul organizat de Secretariatul SEEHN
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Finalizarea proiectului POSDRU/81/3.2/S/57946

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 03 Decembrie 2013

sigle TIC

 

Finalizarea proiectului
E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali,
în contextul informatizării sistemului sanitar

Bucuresti, decembrie 2013

Marti, 3 decembrie 2013, a avut loc conferinta nationala de inchidere a proiectului „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946,implementat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investeste in oameni!”

Proiectul finalizat a avut ca principal obiectiv organizarea de cursuri de instruire si certificare a competentelor TIC pentru 4000 de angajati din sectorul sanitar, din toate regiunile de dezvoltare ale tarii, in vederea cresterii adaptabilitatii angajatilor la cerintele pietei muncii. Astfel, in grupul tinta au fost incluse persoane din toate mediile sociale, indiferent de gen, limba, religie, varsta. Un aspect important l-a constituit includerea in randul cursantilor selectati din 29 de judete a persoanelor cu varsta peste 45 de ani, cu acces redus la informatii de natura tehnica, care au beneficiat de cursuri de utilizarea calculatorului, devenind astfel mai eficiente la locul de munca (peste 30% din totalul asistentilor medicali cursati).

Evenimentul s-a bucurat de prezenta presedintilor a trei dintre partenerii implicati in proiect: OAMGMAMR, Federatia SANITAS si Asociatia CRI, presedintilor filialelor judetene ale OAMGMAMR, care au contribuit la implementarea activitatilor proiectului in teritoriu, precum si a furnizorilor de cursuri care au derulat sesiunile de formare.

De asemenea, in cadrul proiectului a fost elaborat primul „Manual de bune practici pentru combaterea discriminarii in sectorul sanitar”, atingand teme precum: conditiile si factorii discriminarii, prejudecatile din sistemul de sanatate, combaterea manifestarilor discriminatorii din sistemul sanitar. Manualul a fost prezentat in cadrul conferintei, reprezentand un rezultat important al proiectului implementat.

Evenimentul a gazduit, de asemenea, un workshop cu tematica „Bune practici in schimburile de experienta transnationale ale asistentilor medicali”, in cadrul caruia, 15 participanti (din totalul de 60) au impartasit experientele acumulate pe parcursul vizitelor de lucru in Irlanda si Spania.

OAMGMAMR, beneficiarul proiectului „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”, multumeste, pe aceasta cale, partenerilor sai care au contribuit la implementarea a trei proiecte finantate prin FSE POSDRU, toate incheiate cu succes si care au adus beneficii semnificative dezvoltarii personalului din sistemul sanitar.

 Pentru informaţii suplimentare privind proiectul, contactaţi:

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România
Sediul de implementare: str. Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1, Bucureşti
Telefon 021/224.00.55, fax: 021/224.00.75
Web: www.oamr.ro,  oammromania@yahoo.com
Persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA – manager de proiect
Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: „ Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU / 81/3.2/S/57946 Titlul proiectului „E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informației a asistenților medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar”
Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.