Romania, exemplu de bună practică internațional
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Finalizarea proiectului ACCES

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 12 Noiembrie 2015

banda sigle ACCESS

COMUNICAT DE PRESĂ

     12 noiembrie 2015

  Se finalizează ACCES !

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Romania (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunță finalizarea proiectului strategic intitulat „Asigurarea accesului egal la ocupare și diversificarea oportunităților de angajare pe o piață inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 700 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat.

Proiectul și-a propus să ofere celor 700 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat din județele Argeș, Ialomița, Călărași, Teleorman, Bistrița Năsăud, Sălaj, Maramureș, Arad, Timiș și București acces la diversificarea calificărilor deținute, fapt ce le oferă o mobilitate sporită pe piața muncii, precum și o formă de venit suplimentar. Mai mult, efectul pozitiv și valoarea adăugată aduse de proiect sunt promovarea principiilor egalității de șanse și gen cât și dialogul despre reconcilierea carierei cu viața personală.

În cadrul proiectului s-au selectat 75 de femei din județul Argeș pentru care s-a facilitat accesul la o piață incluzivă a muncii, prin dobândirea de calificări complementare profesiei pe care o dețin. Astfel, grupul țintă selectat din județul Argeș a avut posibilitatea să participe gratuit în cadrul proiectului la unul din cele două programe de formare profesională în perioada ianuarie 2015 – octombrie 2015 pentru calificările de baby-sitter și îngrijitor bătrâni la domiciliu.

Deasemenea, persoanele care au fost selectate pentru a face parte din grupul țintă au participat la 2 ateliere de lucru în iulie 2014, ce au vizat studierea percepției grupului țintă asupra problematicii egalității din perspectiva posibilităților de dezvoltare a carierei în condițiile unui echilibru între viața de familie și cea privată, activitate în urma căreia s-a realizat un ghid de bune practici în domeniul egalității de șanse (http://acces-proiect.ro/ghid-de-bune-practici/). Totodată, 5 femei au participat la o vizită de lucru la partenerul transnațional în Madrid (Spania), pentru schimb de bune practici în domeniul egalității de gen.

Persoană de contact: Adriana Cârnu, Expert informare și promovare | Tel: 0724293493

E-mail: oammromania@gmail.com | www.acces-proiect.ro | www.oamr.ro

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.