În atenția asistenților medicali | Anunț angajare Apel din partea Organizației Mondiale a Sănătății Anunț
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Finalizarea seriei Sesiunilor de promovare a rezultatelor la Alba Iulia

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 29 Aprilie 2013

3

Finalizarea seriei Sesiunilor de promovare a rezultatelor proiectului si a campaniei si diseminare a rezultatelor Campaniei de informare şi constientizare pentru regiunile

Centru si Nord Vest – 29 aprilie 2013

În data de 25 aprilie, prin evenimentul de la Alba Iulia, a  6-a Sesiune de promovare a rezultatelor proiectului si a campaniei si diseminare a rezultatelor Campaniei de informare şi constientizare, s-a inchis seria de sesiuni programate pentru regiunile Centru si Nord Vest organizate în cadrul proiectului „E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informației a asistenților medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar”,POSDRU/81/3.2/S/57946, implementat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Federația SANITAS din România, Asociația “Centrul Român de Inițiative”, Bord Altranais agus Cnáimhseachais na hÉireann – Nursing and Midwifery Board of Ireland (Irlanda) și Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investește în oameni!”

Scopul sesiunilor a fost promovarea rezultatelor proiectului si a importantei formarii profesionale continue a personalului din sectorul sanitar in cadrul proiectului „E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informatiei a asistentilor medicali, în contextul informatizarii sistemului sanitar”  POSDRU/81/3.2/S/57946.

Obiectivele specifice ale sesiunilor sunt:
– promovarea beneficiilor formarii profesionale continue in randul personalului din sectorul sanatatii;
– promovarea metodelor inovatoare de organizare flexibila a muncii in sectorul sanitar, intr-un sistem sanitar eficientizat prin informatizare, in vederea adoptarii de noi practici de lucru si îmbunatatirea conditiilor de munca.

Grupul de participanti la sesiunile a 5-a si a 6-a fost reprezentat de 44 asistenti medicali, dintre care 39 femei si 5 barbati, cu varste cuprinse intre 34 si 62 ani, care ocupa diferite pozitii in structurile OAMGMAMR si ale spitalelor din Alba Iulia si Cluj (lideri ai organizatiei/membrii ai Consiliului Judetean al celor doua filiale, asistenti sefi sau asistenti din diferite sectii ale spitalelor din cle doua judete).

Din analiza rezultatelor si a evaluarilor acestei sesiuni se desprind urmatoarele concluzii:

  1. obiectivele sesiunilor au fost atinse in totalitate, ceea ce demonstreaza faptul ca atat design-ul sesiunii cat si managementul intregului proces (realizarea documentatiei, selectia participantilor, prestatia lectorilor si organizarea) au fost foarte bine abordate;
  2. responsabilitatea asumata de participanti privind rolul de actori activi in transmterea mesajelor sesiunii catre colegii din sistem subliniaza atat maturitate civica cat si cea profesionala a participantilor;
  3. tema sesiunilor a suscitat un deosebit interes din partea participantilor, ceea ce subliniaza importanta implicarii angajatilor din sistemul de sanatate in demersuri ulterioare similare;
  4. nevoia de informare privind importanta formarii profesionale continue, metode inovative de crestere a adptabilitatii asistentilor medicali in contextul informatizarii sistemului de sanatate, discriminarea in sistemul de sanatate, conform marturiilor participantilor in cadrul sesiunii de discutii, conduce la recomandarea abordarii temelor sesiunii in demersuri ulterioare complexe, de tip cursuri si actiuni ample de constientizare.

Ca si concluzie generala se poate afirma ca sesiunile si-a atins in totalitate scopul, rezultat extrem de important pentru sustenabilitatea proiectului si impactul acestuia asupra grupului vizat.

Pentru informaţii suplimentare privind proiectul, contactaţi:  Ordinul Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România, Sediul de implementare: str. Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1, Bucureşti, Telefon 021/224.00.55, fax: 021/224.00.75, Web: www.oamr.rooammromania@yahoo.com. Persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA – manager de proiect.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU/81/3.2/S/57946 Titlul proiectului: „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.