În atenția asistenților medicali | Anunț angajare Apel din partea Organizației Mondiale a Sănătății Anunț
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Grecia a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 15 Ianuarie 2014

Începând cu 1 ianuarie 2014 și până pe 1 iulie 2014, Grecia va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, pentru a cincea oară de când a devenit stat membru al Uniunii Europene, în 1981.

Preşedinţia Consiliului UE este deţinută în comun de guvernele celor 28 de state membre, fiind transferată de la un stat membru la altul o dată la şase luni, la 1 ianuarie şi 1 iulie în fiecare an. Mandatul preşedinţiei este însoţit de o responsabilitate semnificativă: statul membru care deţine preşedinţia conduce reuniunile Consiliului UE, unul din principalele organisme de decizie ale UE, pe perioada mandatului.

Grecia va continua acţiunile lansate împreună cu partenerii săi, Irlanda şi Lituania, în atingerea următoarelor obiective:

  • Îmbunătăţirea creşterii economice, a ocupării forţei de muncă şi a coeziunii.
  • Integrarea zonei euro şi asigurarea stabilităţii monedei euro.
  • Promovarea politicilor în domeniul mobilităţii şi al migraţiei pentru a contribui la intensificarea creşterii economice.
  • Redefinirea şi relansarea politicii maritime a UE.

În principal, Grecia se va concentra asupra migraţiei, pe care o consideră o forţă pozitivă în vederea intensificării creşterii economice, dar şi asupra modurilor în care politicile pot fi schimbate pentru o mai bună gestionare a acestui fenomen.

Cu acest prilej, în perioada 4-5 martie 2014, va avea loc reuniunea asistenților medicali șefi, la care este invitat să participe și dl.Mircea Timofte, în calitate de asistent șef. Întâlnirea va avea tema “Migrația asistenților medicali în contextul crizei economice: tendințe și politici” și va fi moderată de către dl. Dimitrios Skoutelis, Președintele Organizației elene de reglementare a profesiei de asistent medical.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.